Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Lakersi uzvratili Bostonu, Denver sa sirenom

Košarkaši Bostona i Los Angeles Lakersa reprizirali su u èetvrtak naveèer, još jednom, prošlogodišnji veliki finale NBA lige i ovaj put je sve završilo pobjedom Lakersa 92-86.

Podsjetimo da su prije desetak dana isti suparnici igrali u Los Angelesu, u Staples Centeru, te je tada uvjerljivo slavio Boston 109-96. Lakersi su sada uzvratili uz odliènu predstavu Kobea Bryanta tijekom drugog poluvremena, buduæi da je ubacio èak 20 od ukupno 23 poena u te 24 minute.

  • Rekorderi dana

  • Koševi: Carmelo Anthony (42)
  • Asistencije: Steve Nash (11)
  • Skokovi: Lamar Odom (12)
  • Ukradene lopte: Ekpe Udoh (3)
  • Blokade: Mickael Pietrus (3)

U drugom dijelu su Lakersi i nadoknadili zaostatak s kojim su otišli na odmor u svlaèionicu (53-45 za Boston). Lakersi su dobili boj pod obruèima (47-36 u skokovima), a Ray Allen je bio u nemoguænosti zaustaviti inspiriranog Bryanta u nastavku. Pau Gasol (20 poena i 10 skokova) i Lamar Odom (10 poena i 12 skokova) su dobro pratili Bryanta i utišali Bostonove centre. Dotièna dvojica košarkaša su imala i bliski, sasvim sluèajni, udarac glavama, kada je Odomu pukla arkada, dok je Gasolova glava ipak nešto bolje izdržala udarac. Kod Bostona je najbolji bio Rajon Rondo sa 12 poena i 10 asistencija, no i on se u drugom poluvremenu zapetljao u “raljama” Lakersove obrane.

Drugi derbi veèeri se igrao u Denveru gdje je istoimeni domaæin pobijedio Dallas 121-120, èime je prekinut niz od deset Dallasovih pobjeda.

I ovom prilikom je Dallas bio na samom pragu slavlja, ali je sa zvukom sirene pogodio Arron Afflalo. Ipak, prave zvijezde u pobjedi Denvera su bili Carmelo Anthony sa 42 poena i sedam skokova i Chauncey Billups sa 30 poena i devet asistencija. Sa 16 poena je Dirk Nowitzki bio tek peti strijelac Dallasa te veèeri, što se odmah pokazalo kao gubitni statistièki podatak za njegovu momèad.

U posljednjem treæem ogledu veèeri je Phoenix pobijedio Golden State s uvjerljivih 112-88, a prièa je završila veæ na poluvremenu kada je Phoenix imao +23. Najbolji je opet bio Steve Nash sa 18 poena i 11 asistencija.

Latest Posts

NE PROPUSTITE