Saturday, April 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Lakersi uzvratili break Hornetsima

Košarkaši Lakersa uspjeli su uzvratiti break i tako su na gostujuæem terenu poveli 2-1 u prvom krugu doigravanja Zapadne konferencije. Sa uvjerljivih 100-86, ponajviše zahvaljujuæi Pau Gasolu i Kobeu Bryant, pobijedili su New Orleans Hornetse.

Odlièno je susret otvorio Ron Artest, no minimalni zaostatak za Hornetse je u poèetku držao Trevor Ariza. Chris Paul je radio sve što je u njegovoj moæi da razigra svoje suigraèe, pogotovo dvojac LandryOkafor, ali neuspješno. Èesto su Hornetsi imali otvorene šuteve koje nisu uspjeli realizirati, zato je Paul nakon serije Kobea Bryanta morao stvari preuzeti u svoje ruke, no više od smanjenja vodstva pred krajem èetvrtine mu nije uspjelo. Lakersi su veæ prvu èetvrtinu dobili sa sedam poena.

U nastavku je odlièno igrao i Andrew Bynum koji je u prvoj polovici susreta zabio sve svoje poene na utakmici, ukupno 14, a k tome je dodao i 9 skokova. Kroz cijeli susret su se Hornetsi muèili i pokušavali nadoknaditi zaostatak, ali nikada se nisu uspjeli spustiti ispod pet poena.

Krajem treæe èetvrtine je ponovni bljesak Chrisa Paula vratio Hornetse u igru, došli su na svega pet poena što su prenijeli i u sami uvod zadnje èetvrtine. No, tada na scenu stupa Pau Gasol, koji je oèajno odigrao prve dvije utakmice. Prvo iz kuta tricom vodi Lakerse na osam poena, a nakon samo jednog ubaèaja iza linije slobodnih bacanja od strane Paula Steve Blake pogaða svoj jedini koš na susretu, i to za tri poena. Pokušao je Paul ponovno vratiti svoju momèad u igru, no Gasol sa dva uzastopna koša vodi Lakerse na nedostižnih 14 poena i samim time veæ u prvoj polovici zadnje èetvrtine rješava pitanje pobjednika.

Kobe Bryant nije najsigurnije zapoèeo susret, no nakon toga se probudio i sa dva koš-faul napada pokazuje da je došao veoma koncentriran i željan druge pobjede. Najbolje je odigrao u treæem periodu koju je zapoèeo sa dvije uzastopne trice, a pridodao je na kraju èetvrtine još jednu. Susret je završio sa 30 poena, 6 skokova i 3 ukradene lopte.

Odlièno su odigrali i centarski dvojac Gasol-Bynum, posljednji je u jednom trenutku veoma prestrašio navijaèe Lakerse sa potencijalnom obnovom ozljede desnog koljena, no prema trenutnoj situaciji sve je u redu, jer je Bynum nakon nespretnog pada nastavio igrati, a trenutno nema nikakvih negativnih vijesti sa one strane Atlantika. Gasol je doslovno poludio u èetvrtoj èetvrtini, kada je sam odluèio slomiti susret i donijeti svojoj ekipi novu pobjedu.

Na drugoj strani Chris Paul nije uspio sve sam. Kroz cijeli susret je trošio dodatnu snagu da ulovi protivnièku momèad, stvarao je èesto otvorene šuteve svojim suigraèima koji su danas bili potpuno neraspoloženi. Landry se (pre)kasno probudio, Okafor je bio odlièno zaustavljen u prvom poluvremenu, dok Belinelli nikako nije uspio zabiti koš. Trevor Ariza osim odliènog starta nije odradio ništa zapaženo, a ono što još više zabrinjava je podatak da je klupa Hornetsa (prosjek regularne sezone 29,5 poena) nakon druge utakmice kada je zabila samo 13 poena, ovog puta zabila samo 9. A kao zanimljivost možemo dodati da su u prvoj utakmici, kada su Hornetsi slavili, zabili èak 39.

Sljedeæi susret je na rasporedu 25 travnja u 03.30h po našem vremenu u New Orleansu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE