Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

Lakersi uzvratili Dallasu “metlom”, Miami prejak za New York

U najzanimljivijoj utakmici NBA lige u noæi s nedjelje na ponedjeljak, košarkaši Los Angeles Lakersa osvetili su se Dallas Mavericksima, doduše na manje znaèajan naèin, za “metlu” u prošlogodišnjem doigravanju.

    • Rekorderi dana

  • Koševi: Carmelo Anthony (42)
  • Asistencije: Rajon Rondo (16)
  • Skokovi: Joakim Noah (17)
  • Ukradene lopte: Daniel Orton (5)
  • Blokade: Greg Stiemsma (6)

Podsjetimo, Lakersi su prošle sezone poraženi od Mavericksa u polufinalu Zapadne konferencije s 4-0, a ove su im uzvratili s istim rezultatom, ali u osnovnom dijelu sezone. Bilo je 112:108 za “jezerèane” nakon produžetka u Staples Centru.

Kljuè pobjede Lakersa, za koje je Kobe Bryant propustio i petu uzastopnu utakmicu, bila je momèadska igra odnosno ujednaèeni uèinak èak èetvorice igraèa. Andrew Bynum ubacio je 23 uz 16 skokova, Ramon Sessions 22 uz pet asistencija, Pau Gasol 20 uz 10 skokova, te Meta World Peace 18 uz šest skokova i èetiri asistencije.

Vodili su Mavericksi tijekom veæeg dijela utakmice, ali su Lakersi serijom dobrih napada u završnici slomili vrlo dobre goste koje je s 24 koša predvodio “bijeli anðeo” Dirk Nowitzki.

Možda i najbitniji detalj utakmice dogodio se u produžetku kada je Španjolac Gasol u dva uzastopna napada Lakersa stavio dvije trice te na samom kraju istog zadržao loptu koja mu je umalo pobjegla i ubacio dva slobodna bacanja za nedostižnih 112:108.

Lakersi su pobjedom zadržali jednu utakmicu prednosti pred gradskim rivalom Clippersima u utrci za prvim mjestom divizije Pacific i treæim na Zapadu. Dallasu, pak, pet utakmica prije kraja osnovnog dijela sezone ostaje grèevita borba za doigravanje. Za vratom mu pušu sedmi Denver, osmi Houston i deveti Phoenix.

Miami Heat je na krilima LeBrona Jamesa i Dwyanea Wadea slavio u Madison Square Gardenu protiv New York Knicksa, u potencijalnom susretu 1. kruga doigravanja. Bilo je 93:85 za floridski sastav.

James je ubacio 29 poena i uhvatio 10 lopti pod obruèima, dok je Wade pridodao 28. Kod domaæina je Carmelo Anthony stavio gotovo polovicu koševa (42), ali to nije pomoglo Knicksima da izbjegnu poraz te da šest utakmica prije kraja i dalje budu u neizvjesnosti oko plasmana u doigravanje. Deveti Milwaukee sada zaostaje svega dvije utakmice za sastavom iz “velike jabuke”.

Vodeæa momèad Istoka, Chicago Bullsi, slavila je na gostovanju kod Detroit Pistonsa 100:94, ali tek nakon što su se izvukli u regularnom dijelu utakmice i tricom Derricka Rosea izborili produžetak.

Imao je Rodney Stuckey dva slobodna bacanja kod rezultata 85:83, prvo je pogodio, ali drugo nije i Rose je nakon 10-ak sekundi poravnao na 86:86. Imao je Stuckey priliku odluèiti utakmicu šest sekundi prije kraja, ali je njegov šut “zapeo” na prvom obruèu.

U produžetku dilema nije bilo i Bullsi su pobjegli Maimiju na, vrlo vjerojatno nedostižne, 3,5 pobjede u utrci za prvo mjesto Istoka.

Spomenimo još da se Memphis propustio ukljuèiti u borbu za èetvrto mjesto Zapada kada su upisali glatki poraz kod najlošije momèadi Zapadne konferencije, New Orleansa, 88:75. Hornetse je do rijetke pobjede ove sezone predvodio Eric Gordon s 18 poena, a Carl Landry pridodao je 16 uz 11 skokova. Rudy Gay s 24 ubaèaja nije mogao sam nositi Grizzliese do pobjede.

Latest Posts

NE PROPUSTITE