Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

Lakersi više nisu predmet podsmijeha

Osjećate li to, navijači Lakersa? Da li vam se uzbuđenje stvara duboko u srži vašeg bića, da li vam krv ključa – da li se osjećate ponovo živi? Andrew Lynch nam objašnjava zašto.

Ne štedite na tome, dragi prijatelji. Prošlo je tek nekoliko utakmica, ali glavni trener Luke Walton je već udario temelje post-Kobe ere u Los Angelesu. Ova sezona će biti izvrsna, neodoljiva i uzbudljiva za gledanje, puna rasta i sreće za obožavaoce ljubičaste i zlatne!

Možemo reći da je ovo šokantan zaokret za ekipu koja je bila ‘samo Kobe, uvijek Kobe Bryant u posljednjoj deceniji. Crna Mamba je došla u sumrak svoje karijere i tada je bilo jako malo mjesta za bilo koga drugog. U prilog tome, mladi momci poput D’Angelo Russella, Jordana Clarksona i Juliusa Randlea su sklonjeni u stranu po naređenju trenera Byrona Scotta. „Njihovo vrijeme će doći. Sadašnjost i bliska prošlost pripadaju Kobeju.“

Ti dani su sada prošlost, pometeni metlom novog trenera Waltona. U otvaranju sezone protiv ekipe Rocketsa, mlada krv Lakersa je igrala s nesputanim uživanjem koja je obično rezervirana za šampione. Prihvaćali su uspjehe jedni drugih, gradili su nezaustavljivo samopouzdanje koje je ih je odvelo ka pobjedi.

Prema rookie treneru, to je precizan plan za ovu godinu. Sve dok momci rade kao tim, sezona 2016-17 će biti označena kao uspješna u Lukeovoj bilježnici.

To je to, ni manje ni više. Tajni začin ne postoji u Waltonovom receptu. Kao što je Clarkson objasnio, novi trener je jednostavno ‘promijenio vibru u timu, jasno dokazavši da ekipa dolazi prije svega.

“Vidite nas kako skačemo uokolo, zabavljamo se, smijemo se. Sjajno je! Svi smo tu da se nadmećemo; jako smo uzbuđeni zbog sezone. Trener je promijenio stvari na bolje.“

To je ono zbog čega navijači trebaju biti ushićeni. Kobe je predstavljao staru gardu NBA na mnoge načine, između ostalog i tom svojom zvjezdanom moći. Manje od deset godina unazad, ultimativna kartica za šampionsku momčad je bio istinski scorer – alfa mužjak. Vaš superstar je zapravo bio vaš tim, sve ostalo se okupljalo oko takvog galaktičkog prisustva koje je kontroliralo vrijeme i prostor.

Taj koncept vjerno opisuje Kobejevu karijeru, kao i ligu općenito. Ili se otimao sa Shaqom za prevlast u Gradu Anđela ili je dokazivao da put do prstena ide kroz Staples Center. Usputno, Lakersi su izgubili timski identitet. Bili su Kobe. Kobe je bio tim. Takav fokus na jednog igrača je uzeo danak jednoj od najčuvenijih franšiza u svijetu sporta, ostavivši Lakerse na samom dnu.

Da budem jasan, Kobe nije bio jedina omča oko vrata Lakersa. Veća injekcija timskog napretka od njegovog odlaska jeste odlazak Byrona Scotta. Otišao je čovjek koji je podcjenjivao igrače i srozavao njihovo samopouzdanje, sabotirao njihovu budućnost zarad više minuta za veterane. Njegovo prezime govori kakva je to osoba.

Srećom, više se ni D’Angelo Russell ni Jordan Clarkson ne moraju plašiti kritike samo zato što su mlađi od linije tolerancije zastarjelog ‘stručnjaka’. Jedna ljetna pauza je bila dovoljna za ekipu da se iskobelja iz mulja.

Sada, Lakersi počinju svoj uspon ka vrhu – u timskom maniru.  Taj put će trajati neko vrijeme. Nailazit će na manje i veće prepreke, ali s čim god da se suoče, odgovorit će s entuzijazmom dovoljnim za nastavak misije.

Korak po korak, s osmijehom na licima. To je ono što Lakersi trebaju ovih dana i tako će se nositi s poslom. S pravim kapetanom na čelu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE