Saturday, April 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Lakersi zaustavljeni, Smith pogodio za pobjedu Knicksa

Već 116. put u karijeri Kobe Bryant je postigao najmanje 40 koševa u jednoj utakmici. Protiv Denvera to u srijedu, međutim, nije bilo dovoljno, Nuggetsi su kod kuće svladali LA Lakerse sa 126:114.

Corey Brewer je odigrao sjajnu utakmicu, s 27 je poena izjednačio rekord karijere, a u drugom je poluvremenu gađao trice 6/7. Cijela momčad Denvera je u drugom dijelu realizirala 11 od 15 pokušaja za tri poena i to samo tjedan dana nakon što su protiv Portlanda promašili sve 22 trice. Brewer je veliku pomoć imao u Kennethu Fariedu koji je zaključio dvoboj s 21 košem i 15 skokova, dok se Ty Lawson priključio sa 17 poena i 14 asistencija.

Bryant je, dakle, ubacio 40 koševa za Lakerse koji su, unatoč tome, prekinuli niz od pet pobjeda. Ujedno, Bryantu je ovo bila deseta utakmica zaredom u kojoj je ubilježio najmanje 30 poena. Treći mu je to takav niz u karijeri, a samo se još Michael Jordan može pohvaliti time. Dodajmo da je kod Lakersa Pau Gasol dodao 19 koševa, a Steve Nash 15 poena i osam asistencija.

Aktualni prvak Miami je u gostima svladao Charlotte (105:92), nanijevši mu 16. uzastopni poraz u NBA ligi. Dwyane Wade se istaknuo s 29 koševa, ali prvo ime Heata je još jednom bio LeBron James s 27 poena, 12 skokova i osam asistencija. Kemba Walker je ubacio 27 za Bobcatse.

Nakon 11 uzastopnih poraza u ligi New Orleans je slavio na Floridi protiv Orlanda (97:94). Robin Lopez s 29 i Greivis Vasquez s 27 koševa predvodili su Hornetse, a obojici je to najbolji učinak sezone. Magic je izgubio treću utakmicu zaredom, bez pobjede je otkad mu se ozlijedio ponajbolji igrač Glen Davis.

J.R. Smith je sa sirenom pogodio za gostujuću pobjedu New Yorka protiv Phoenixa (99:97). Smith je najprije izjednačio na 97:97 deset sekundi prije kraja, a nakon što su domaći košarkaši izgubili loptu Jason Kidd je u zadnjoj sekundi pronašao 27-godišnjeg beka koji je iz teške pozicije pogodio za pobjedu. Knicksi su igrali bez ozlijeđenih Carmela Anthonyja i Raymonda Feltona, ali povukli su Smith s 27 i Kidd s 23 koša. Phoenixu nije pomoglo 36 poena Jareda Dudleyja kojem je to bio rekord karijere.

Philadelphia je prekinula niz od šest gostujućih poraza slavljem protiv Memphisa (99:89), dok je Houston pobijedio peti put zaredom. Rocketsi su kao gosti bili bolji od Minnesote (87:84) uz 30 koševa Jamesa Hardena (17 u zadnjoj četvrtini). San Antonio je zaustavio Torontov niz od pet pobjeda (100:80) uz 15 koševa Tima Duncana.

Dodajmo i da je utakmica Indiana – Chicago odgođena zbog oluje.

Latest Posts

NE PROPUSTITE