Thursday, April 18, 2024

ZADNJE OBJAVE

Lakersima gradski okršaj, prvi domaæi poraz Bullsa

Drugi ovosezonski obraèun klubova iz Los Angelesa završio je na strani Lakersa koji su na taj naèin uzvratili Clippersima za poraz od prije desetak dana. Slavili su Lakersi u srijedu s 96:91 iako su u posljednju èetvrtinu ušli s tri koša zaostatka.

    • Rekorderi dana

  • Koševi: Deron Williams (34)
  • Asistencije: Ricky Rubio (12)
  • Skokovi: Ersan Ilyasova (19)
  • Ukradene lopte: Chris Singleton (5)
  • Blokade: Tyrus Thomas (9)

No, još je jednom tada do izražaja došla klasa Kobea Bryanta koji je u zadnjoj dionici ubacio 12 od ukupno 24 koša i ponovno svjetla reflektora usmjerio ka Lakersima. Clippersi su, naime, osim spomenutog dvoboja ranije ovaj mjesec, dobili i dva u predsezoni tako da su veæ proglašeni novim vladarima u Los Angelesu. Sada su Lakersi ponovno, barem privremeno, preuzeli glavnu rijeè u gradu iako su Clippersi još uvijek ispred u poretku Zapadne konferencije NBA lige.

Osim Bryanta, kod Lakersa, koji su prekinuli niz od tri poraza, najbolji su bili Pau Gasol s 23 poena i deset skokova, te Andrew Bynum s 19 koševa. Clipperse je s 26 koševa i devet skokova predvodio Blake Griffin, po 16 su dodali Caron Butler i Mo Williams, dok je Chris Paul povratak nakon ozljede obilježio s 12 asistencija.

Aktualni prvaci Dallas Mavericksi pali su kod kuæe protiv Minnesote, bilo je 105:90 za Timberwolvese. S 31 poenom i deset skokova prvo ime gostiju bio je Kevin Love koji je netom ranije produljio ugovor, a desna ruka mu je opet bio Ricky Rubio sa 17 koševa, 12 asistencija i èetiri ukradene lopte. Dallas je na taj naèin prekinuo dva niza: onaj od sedam uzastopnih domaæih pobjeda, te onaj od 15 utakmica zaredom u kojima je primio manje od 100 koševa. I sve to u utakmici uoèi koje su Dirk Nowitzki i društvo napokon primili prstene prvaka.

Miami je slavio u Detroitu sa 101:98 uz 32 koša LeBrona Jamesa, ukljuèujuæi i posljednjih šest na utakmici s crte slobodnih bacanja. Imali su Pistonsi vodstvo 98:95 minutu i 19 sekundi prije kraja, ali tada je krenula Jamesova nepogrešiva serija slobodnih bacanja. Chris Bosh se pridružio najveæoj zvijezdi Heata s 27 koševa, dok je Dwyane Wade sjedio na klupi s ozljedom desnog gležnja. Austin Daye je ubacio 28 za Pistonse.

Chicago Bullsi prvi su put ove sezone pali u svome United Centeru. Indiana je bila bolja s 95:90, a kljuène su uloge u redovima Pacersa odigrali Danny Granger s 22 i Roy Hibbert s 20 koševa. Hibbert je pritom zakucao 13 sekundi prije kraja i odveo goste na plus èetiri, što Bullsi više nisu uspjeli dostiæi. Chicago, koji je igrao bez ozlijeðenog Luola Denga,  imao je prije ove utakmice osam domaæih pobjeda.

Oklahoma City je slavio i deseti put u posljednjih 11 utakmica, u srijedu je na svome parketu pobijedio New Orleans sa 101:91. Kevin Durant je s 25 koševa i šutom iz igre 9-13 bio uobièajeno najbolji kod Thundera koji s omjerom 15-3 predvode Zapadnu konferenciju. Hornetsima je, pak, ovo bio deveti poraz u nizu.

San Antonio je kod kuæe nadigrao Atlantu sa 105:83, a spomenimo i da je Milwaukee slavio u Houstonu (105-99) po prvi put nakon studenog 1999. godine.

Latest Posts

NE PROPUSTITE