Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Lakersima klasik protiv Celticsa, Kingsi bolji od Thundera

Košarkaši Los Angeles Lakersa slavili su s tijesnih 88:87 nakon produžetka na gostovanju kod vjeèitih rivala Boston Celticsa u TD Gardenu u dvoboju dviju najtrofejnijih momèadi NBA lige.

    • Rekorderi dana

  • Koševi: Stephen Curry (36)
  • Asistencije: Steve Nash (13)
  • Skokovi: Andrew Bynum (17)
  • Ukradene lopte: Tyreke Evans (4)
  • Blokade: Serge Ibaka (10)

U regularnom dijelu susreta Pau Gasol pospremio je promašaj Kobea Bryanta 11 sekundi prije posljednjeg zvuka sirene za izjednaèenje 82:82, a Celticsi su imali napad za pobjedu, ali ga nije uspio realizirati Paul Pierce.

U dodanom vremenu koš koji je donio pobjedu Lakersima zabio je Andrew Bynum iz odbijanca jednu minutu i 29 sekundi prije kraja. U posljednjem napadu Celticsi su prvo pokušali preko Piercea 1,5 sekundu prije kraja, lopta nije pronašla put kroz mrežicu, ali je napadaèki skok uhvatio Ray Allen. Potom je on pokušao zabiti za pobjedu u doslovno zadnjim trenucima, ali je njegov šut blokirao Gasol.

Najefikasniji igraè susreta bio je Kobe Bryant s 27 koševa (šut 11-24), èemu je pridodao pet skokova i èetiri asistencije. Sjajnu utakmicu za Lakerse, koji su prekinuli mini seriju od dva vezana poraza, odigrali su njihovi centri, pa je tako Gasol susret okonèao s 25 koševa, 14 skokova i 2 blokade, dok je Bynum ubacio 16 koševa, uz 17 skokova i 3 blokade.

U redovima Bostona, kojem je prekinut niz od pet uzastopnih pobjeda, najefikasniji je bio Allen s 22 koša. Pierce je zabio 18 koševa uz 9 skokova i 7 asistencija, a Kevin Garnett zabio je 12 uz 12 skokova.

Golden State Warriorsi slavili su na gostovanju kod Denvera 109:101 nanijevši tako Nuggetsima peti uzastopni domaæi poraz i peti zaredom ukupno, što im je najveæi gubitnièki niz u posljednjih pet sezona.

Stephen Curry ubacio je za sebe rekordnih u sezoni 36 poena, a kvalitetnu podršku imao je u Klayu Thompsonu koji je ubacio 19. Kod Nuggetsa je najefikasniji sa 16 koševa bio Arron Afflalo.

Houston Rocketsi slavili su èetvrtu pobjedu u posljednjih pet utakmica na gostovanju kod Phoenix Sunsa 96:89, a ujednaèenu momèad Rocketsa u kojoj su sedmorica igraèa zabila dvoznamenkast broj koševa predvodio je Luis Scola sa 16. Strijelce Sunsa predvodio je Channing Frye s 21 košem, a istaknuo se i Steve Nash (šut iz igre 7-7) s 14 koševa i 13 asistencija.

U posljednjoj utakmici veèeri Sacramento je na domaæem parketu savladao Oklahoma City Thunder 106:101. Tyreke Evans ubacio je 22 koša za pobjednièku momèad, a Russell Westbrook 33 kod poražene vodeæe momèadi Zapadne konferencije. Kljuè poraza Thundera leži u èak 23 izgubljene lopte, pa im nije pomoglo ni 27 koševa Kevina Duranta ni 10 blokada Sergea Ibake.

Latest Posts

NE PROPUSTITE