Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Lakersima teško iskušenje protiv Nuggetsa, Raptorsi dočekuju Thunder

Večeras je samo pet utakmica na rasporedu ove sezone, a budući da je nedjelja, jedna se igra i u nešto ranije vrijeme. Taj susret igran će biti u Kanadi, gdje Raptorsi dočekuju Oklahomu. Najzanimljiviji dvoboj večeri je pak onaj posljednji, koji se igra između Los Angeles Lakersa i Denver Nuggetsa.

Toronto Raptors (12-21) – Oklahoma City Thunder (25-7)  19.00

Thunderi su do sada odigrali najmanje gostujućih utakmica u ligi. U tih 12 utakmica koje su odigrali ostvarili su 8 pobjeda uz prosjek od 102 poena što je za 5 manje od domaćeg prosjeka. Odigrali su jedan međusobni susret u Chesapeake Energy Areni koji je Thunder dobio rezultatom 108:88. Glavni igrači Thundera nisu igrali duže od 30 minuta. Kevin Durant je završio utakmicu s 15 poena, Serge Ibaka sa 17 poena, Russell Westbrook s 19 poena i 8 asistencija, te s klupe Kevin Martin s 15 poena. Kod Raptorsa su bili dobri Andrea Bargnani sa 16 poena i Jonas Valanciunas s 18 poena. Thunderi su u posljednjem susretu pobijedili na domaćem terenu 76erse rezultatom 109:85. Standardno dobru utakmicu su odigrali Durant s 26 poena, Westbrook s 27 poena, Ibaka s 15 poena i 10 skokova, te s klupe Martin sa 16 poena. Raptorsi su u posljednjem susretu poraženi na domaćem terenu od Kingsa rezultatom 105:96. Najbolji igrači Raptorsa su bili Kyle Lowry s 24 poena i Alan Anderson s 20 poena. Glavni krivac za poraz Raptorsa je bio DeMarcus Cousins koji je ostvario fenomenalni double-double s 31 poenom i 20 skokova. Moramo posebno istaknuti napredak Ibake ove sezone jer ostvaruje brojke karijere od 14 poena i 8,5 skokova. Raptorsi kada primaju 100 poena ove sezone ostvarili su score 0-15.

Zbog puno kvalitetnijeg rostera očekujemo pobjedu Thundera koji bez problema ubacuju 100 poena.

Miami Heat (22-9) – Washington Wizards (4-27)  00.00

Treći međusobni susret sezone, a trenutno obje ekipe imaju po jednu pobjedu koju su ostvarili na domaćem terenu. Heat je u posljednjem susretu iznenađujuće poražen na domaćem terenu od Bullsa rezultatom 96:89. Bullsi su ih pošteno nadskakali za čak 20 skokova. U redovima Bullsa dobro su odigrali LeBron James s 30 poena, Dwyane Wade s 22 poena i Chris Bosh s 14 poena. James ove godine ostvaruje rekord karijere po broju ostvarenih skokova od 8.5 po utakmici. Wizardsi su u posljednjem susretu poraženi na domaćem terenu pobjedničkim košem Joe Johnsona nakon dva produžetka, rezultat je bio 115:113. Odlični su bili Jordan Crawford s 23 poena, Bradley Beal s 24 poena i Nene s 20 poena.

Sve osim pobjede Heata bilo bi veliko iznenađenje.

Detroit Pistons (13-22) – Charlotte Bobcats (8-24) 01.30

U susret između dvije slabije momčadi na Istoku, domaćini ulaze s aktivnim nizom od 4 uzastopne pobjede. Osim toga, oni su pobijedili u šest od posljednjih sedam utakmica nakon što su prije toga imali niz od 6 poraza. Posljednju pobjedu u nizu su ostvarili protiv Atlante u petak rezultatom 85:84 nakon što su imali prednost od čak 19 poena u trećoj četvrtini. Ukoliko večeras svladaju Bobcatse, to će Pistonsima biti prvi niz od 5 uzastopnih pobjeda još od prosinca 2009. godine. Bobcatsi su nedavno prekinuli svoj katastrofalan niz od 18 poraza, no novi poraz je uslijedio u petak. Bobcatsi su tada rezultatom 106:104 poraženi od Cavsa, a najveći razlog porazu je bila neučinkovitost njihovih startera. Naime, oni su zabili dva poena manje nego njihov bekovski tandem s klupe – Ben Gordon (27 koševa) i Ramon Sessions (20 koševa). Oni su tako postali tek treći par u povijesti momčadi koji je uspio upisati po barem 20 koševa u utakmici nakon što su ušli s klupe. Ukoliko žele pobjeđivati, starteri Bobcatsa će morati poboljšati svoju učinkovitost.

Ovo bi mogla biti rezultatski neizvjesna utakmica, no prednost dajemo Pistonsima jer su trenutno u boljoj formi.

Phoenix Suns (12-22) – Memphis Grizzlies (20-10) 02:00

Sunsi dočekuju snažni Memphis nakon poraza od Utaha (80:87). Najbolji je bio Marcin Gortat koji je ubacio 18 poena i 11 skokova uz realizaciju 7/9. Odličnim igrama se vratio i Luis Scola koji je postigao 15 poena, 8 skokova i 4 asistencije. Trener Alvin Gentry je rekao da moraju bolje igrati u obrani, tako da bi mogli uzimati lopte i u kontrama davati lagane koševe. Memphis je u prošloj utakmici igrao bez ponajboljeg igrača, Zacha Randolpha, te ih je porazio Portland. Najbolji je bio Marreese Speights koji je ubacio 22 poena uz 13 skokova. Trener Hollins je rekao da im nedostaje Randolph, te da je inače jako teško za sve ako se izgubi neki važan igrač.

Prednost dajemo Memphisu jer su kvalitetniji.

Los Angeles Lakers (15-17)  – Denver Nuggets (19-16) 03.30

Lakersi će pokušati prekinuti niz od dva poraza večeras na svom terenu. Prošlu utakmicu su igrali protiv mlađeg brata, Clippersa. U porazu (102:107) je najbolji bio Kobe Bryant koji je u 44 minute upisao 38 poena i 5 ukradenih lopti. Odličan je bio Dwight Howard koji je upisao double-double (21 poen i 15 skokova). Trener Mike D’Antoni je rekao da je Bryant bio dugo u igri jer ih je  pokušavao izvući, da bi došli do pobjede. Dodao je da moraju nastaviti raditi, dignuti glave i da će sve doći na svoje mjesto. Nuggetsi će se večeras pokušati iskupiti za poraz iz prošle utakmice, od Wolvesa (97:101). Najviše poena, po 16, su upisali Ty Lawson (koji je ušao s klupe) i Kosta Koufos. Ovo će im biti treći ovosezonski susret, a do sada obje ekipe imaju po jednu pobjedu. Lakersima su upitni nastupi Howarda i Chrisa Duhona, dok su Nuggetsima upitni Ty Lawson i Kenneth Faried.

Prednost dajemo Lakersima zbog domaćeg terena.

Latest Posts

NE PROPUSTITE