Thursday, April 18, 2024

ZADNJE OBJAVE

Lakersima treća pobjeda u nizu, pobjednički šut Aldridgea

Los Angeles Lakersi upisali su i treću pobjedu zaredom. To je definitivno vijest u lošoj sezoni uglednog kluba, ali stvari su se očigledno napokon zavrtile u pozitivnom smjeru.

U noći s utorka na srijedu Lakersi su na domaćem parketu pobijedili New Orleans 111:106, a Kobe Bryant je opet zaigrao tako da više razigrava momčad, nego samoga sebe. Istina, imao je ovaj put više šuteva nego li asistencija (12-11), ali nije pretjerivao. Uostalom, tijekom posljednje tri utakmice u kojima je njegova momčad slavila Kobe je ukupno upisao 39 asistencija (13 u prosjeku). Nikada u svojoj karijeri nije imao veći broj dodavanja u tri vezane utakmice.

    • Rekorderi dana

  • Koševi: Klay Thompson (32)
  • Asistencije: Greivis Vasquez (15)
  • Skokovi: Andre Drummond (18)
  • Ukradene lopte: Monta Ellis (6)
  • Blokade: Dwight Howard (4)

Završio je Kobe ogled opet blizu triple-double učinka, imao je još 14 poena i osam skokova, a svakako treba pohvaliti učinak Dwighta Howarda koji je ubacio 24 poena uz samo četiri skoka, ali je imao pet ukradenih lopti i četiri blokade.

Premda su vodili uvjerljivo tijekom ogleda, na kraju je u blagoj opasnosti bila pobjeda Lakersa, ali iznenađenje ipak nisu dozvolili.

LaMarcus Aldridge očigledno voli pobjeđivati Dallas i to u zadnjim sekundama. Prošle sezone, u travnju, je ovaj sjajni igrač Portlanda zabio sa zvukom sirene za Dallasov pad, a isto je učinio i ovaj put. Sa zvukom sirene je pogodio za 106:104, a kompletirao je time odličnu utakmicu u kojoj je zabio 29 poena i imao 13 skokova. Odličan je bio i J.J. Hickson s 26 poena i 15 skokova, dok je na drugoj strani Dirk Nowitzki ubacio 26 poena.

Andrew Bogut nakon jučerašnjeg povratka na parket sinoć nije igrao u dresu Golden Statea, za kojeg u utorak navečer nisu igrali niti Stephen Curry, Harrison Barnes i Carl Landry. Ali, nije smetalo, sastav iz Oaklanda je slavio kod Clevelanda 108:95. Nezaustavljivi su bili Klay Thompson s 32 poena, Jarrett Jack s 26 koševa i 12 asista, te David Lee s 20 poena, 13 skokova i osam dodavanja.

“Vruć” je bio i Brandon Jennings, pogotovo u trećoj četvrtini gostovanja kod Detroita (slavlje Bucksa 117:90). U tih 12 minuta je Jennings ubacio čak 20 od ukupno svojih 30 poena, a njegov je Milwaukee tada s +13 prelomio ogled.

Latest Posts

NE PROPUSTITE