Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Lamb i Napier odveli UConn do nove pobjede

Iako se juèer u Sjedinjenim Amerièkim Državama obilježavao Dan zahvalnosti, sveuèilišni parketi nisu mirovali. Odigrano je nešto manje utakmica nego uobièajeno, samo 14, u kojima su favoriti uglavnom uspjeli ubilježiti nove pobjede.

Connecticut, ekipa s nekoliko iznimno talentiranih košarkaša, došla je do pete pobjede sezone u isto toliko susreta. Sa 73:63 svladali su UNC-Asheville. UConn utakmicu otvara puno bolje od protivnika te veæ nakon dvije minute ima prednost od 10:1, a nakon 10 minuta tu su prednost poveæali na 34:17. Ipak, do kraja poluvremena UNS smanjuje zaostatak na 11 poena te poèetkom drugog poluvremena dolazi i ispod dvoznamenkastog zaostatka. No prednost je stalno bila oko 10 poena razlike, niti jedna ekipa nije uspjela napraviti veæu seriju tako da je Connecticut upisao mirnu pobjedu. Pobjednike su predvodili Jeremy Lamb i Shabazz Napier sa po 23 poena, dok je Andre Drummond konaèno startao u poèetnoj petorci i za 22 minute postigao 9 poena i 5 skokova.

Florida State došla je takoðer do svoje pete pobjede u pet susreta, sa 73:53 svladali su Massachusetts, do tada neporaženu momèad. Florida je prednost preuzela od samog poèetka utakmice, no nisu se uspjeli znaèajnije odvojiti od protivnika sve do kraja prvog poluvremena kada rade seriju 9-0 i odlaze na poluvrijeme sa prednošæu od 11 poena razlike. U drugom dijelu ponovno u veæu brzinu ubacuju krajem tog perioda igre i poveæavaju svoju prednost i na preko 20 poena razlike. Floridu je sa 18 poena i 10 skokova predvodio Michael Snaer.

Napetu utakmicu odigrali su Minnesota i DePaul u kojoj je Minnesota slavila sa 86:85 i produžila svoj niz pobjeda na 5. Prvo poluvrijeme pripalo je DePaulu koji je vodio i sa više od 10 poena prednosti, no u drugom dijelu Minnesota podiže ritam i malo po malo smanjuje razlike i ulazi se u neizvjesnu završnicu. Koš, odnosno polaganje za pobjedu postigao je Rodney Williams 13 sekundi prije kraja, nakon èega je DePaul imao priliku za izjednaèenje, no trica Mosesa Morgana nije prošla kroz obruè te je Krys Faber tek u posljednjoj sekundi postigao lagan koš za konaèan rezultat 86:85. Kod pobjednika najbolji je bio Rodney Williams sa 18 poena i 5 skokova, a dobar je bio i Trevor Mbakwe sa 16 poena i 12 skokova, dok je u poraženoj momèadi Brandon Young postigao 23 poena.

Ekipe u kojima igraju hrvatski košarkaši danas nisu nastupale.

Latest Posts

NE PROPUSTITE