Wednesday, April 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

Lance Stephenson: Želim sa sebe skinuti negativnu sliku

Lance Stephenson je igrač koji ima mnogo povijesti sa sukobima unutar svlačionice i na NBA parketu. Imao je incidente sa bivšim suigračem Evanom Turnerom u Indiani, a u Charlotteu se sukobio sa čitavom svlačionicom punom iskusnih veterana, te naravno ne treba zaboraviti poznato puhanje u uho LeBronu Jamesu. Clippersi, to jeste Doc Rivers, računa na Chrisa Paula i ostatak njihove jake postave da smire Stephensona i smatra da njega može natjerati da bude ponovno igrač koji je bio u Pacersima. Naravno, Stephenson ne misli da je on problem i kako sam kaže, smatra da većina stvari koje po medijima kruže o njemu nisu istina.

Na svojoj prvoj press konferenciji u Clippersima rekao je ovo: „Raditi ću izuzetno mnogo sljedeće sezone da negiram ta nagađanja. Ja sam dobar u svlačionici. Pitajte bilo koga s kim sam igrao, pitajte svakog trenera koji je radio sa mnom. Svaki će vam reći isto: ja sam odličan u svlačionici. Na terenu imam takvu energiju da se čini kao da se derem na svoje suigrače, ali kada pričam sa njima motiviram ih i tjeram ih da rade jače i više. Želim da skinem tu negativnu sliku sa sebe jer to stvarno nije tako.“

Ako želi da ikada više dobije ugovor u ovoj ligi, Lance bi se trebao držati gore izrečenih riječi. Od svog (pre)velikog ugovora ostale su mu dvije godine, od koje ova druga je team opcija što znači da ako bude problema sa Stephensonom, Clippersi će vjerovatno prekinuti ugovor. To znači da bi on bio bez ugovora, sa reputacijom problema i sa katastrofalnom igrom (ako u LAC-u nastavi kao u Hornetsima) što dalje znači da bi bio na samom dnu, vjerovatno boreći se da dobije više od milijun dolara po sezoni s nekom ekipom. Naravno, ovo mu nije zadnja šansa, radi se o nevjerojatnom potencijalu a takvi uvijek imaju još neku šansu, ali ako ovo ne iskoristi, Lanceov put će biti izuzetno težak. Ako postoji ikakva motivacija za igru, to je vjerovatno novac, a taj novac Lance Stephenson neće dobiti ako se brzo ne aktivira u igračkom smislu, te smiri u smislu svoje naravi. Podsjetimo, ovaj bek izlazi iz svoje najgore sezone u karijeri, s obzirom da je igrajući za Charlotte imao mizernih 8.2 poena u prosjeku, šutajući 37% iz igre i samo 17% za tri poena.

Latest Posts

NE PROPUSTITE