Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Larry Bird: Pierce i Garnett imaju još toga za pokazati

Iako legenda Boston Celticsa i jedan od najboljih košarkaša svih vremena Larry Bird razumije potez Dannyja Aingea i razmjenu igrača s Brooklyn Netsima, svejedno je uvjeren da Paul Pierce i Kevin Garnett imaju još dosta toga za pokazati.

“Obojica su bili zdravi tijekom cijele karijere, nikada nisu imali teške ozljede kakve sam imao ja. Mislim da imaju još košarke u sebi, način na koji budu trenirani i s klupom kakvu imaju, oni će se štedjeti, ali kada dođe vrijeme, biti će kao u najboljim danima”, rekao je Bird.

Pierce i Garnett su razmijenjeni u Brooklyn Netse te je Ainge pokazao da želi u rebuilding ekipe s mlađim igračima. Bird, jedan od najboljih igrača Celticsa svih vremena, je priznao da će biti teško gledati Piercea u drugom dresu: “Volio bi da je karijeru završio u Bostonu. Imam veliku dozu poštovanja za Paula i sve što je napravio u karijeri, ali tko zna, možda on odigra još četiri sezone u NBA-u, ovo je teška situacija za procjenu. Znam samo da je Pierce jedan od najboljih koji je igrao u Bostonu, stvarno je.”

35-godišnji Pierce je prošle sezone zabijao 18,6 poena po susretu, a u povijesti Celticsa je upisan kao drugi najbolji strijelac franšize, ispred njega je samo nedodirljivi Hondo, John Havlicek.

Bird je za kraj rekao da razumije odluku Aingea i da mu vjeruje: “Danny Ainge zna što radi, vjerujte mi. On je osvojio titulu prvaka, nikada ga nisam osporavao. Jednostavno ne možete protiv godina, ne možete pobijediti starost. Siguran sam da će na kraju sve biti dobro za obje strane.”

Latest Posts

NE PROPUSTITE