Tuesday, August 16, 2022

ZADNJE OBJAVE

Larry Bird: Želimo zadržati Stephensona

Generalni menadžer Indiana Pacersa, Larry Bird, dao je intervju za nba.com u kojem se dotaknuo i Lancea Stephensona, mladog beka koji igra četvrtu godinu u NBA liga. Stephenson na kraju ove sezone postaje nezaštićen slobodan igrač, što znači da će moći prihvatiti bilo koju ponudu koju primi, no Bird uvjerava da će ostati u Pacersima.

- Advertisement -

Bird je o planovima za Stephensona izjavio: “Želimo ga zadržati i on želi biti ovdje. Ovo je najbolja sredina za njega. Dat ćemo mu veliku ponudu, ponudu za koju mislim da je vrlo fer. Ako pogledate naše knjige, jasno je što će se dogoditi na ljeto. Nećemo napraviti nikakav obrat, imati više novaca ili manje novca. Pokušat ćemo potpisati Lancea, ali ne brinite o tome. Ako Lance nije ovdje, doći će netko drugi.”

Ovo što stvara problem Pacersima su izdaci za iduću sezonu pa će tako platiti skoro 66 milijuna dolara za ugovore koje već imaju. Za ovu sezonu Stephenson ima plaću od samo milijun dolara i očekuje veliku povišicu od Pacersa ili neke druge ekipe. Ukoliko Pacersi ne žele plaćati porez teško će moći ponuditi zadovoljavajuću ponudu osim ukoliko do kraja sezone ne naprave neku razmjenu da oslobode mjesto za Stephensonovu placu. No sudeći po izjavi Birda, Pacersi bi bili zadovoljni ukoliko ostane, ali misle da ga ne bi bilo pretjerano teško zamijeniti.

Stephenson je bio izabran kao 40. izbor na draftu 2010. godine. Nakon slabog starta NBA karijere, prošle sezone Lance je eksplodirao te se odličnim predstavama, posebno u playoffu, predstavio široj publici. Prošle sezone nije propustio niti jednu utakmicu, a ove startao je u svakoj. Stephenson također svake sezone bilježi i sve bolje statističke brojeve, tako ove sezone šutira 47,5% za dva i 35,3% izvan linije za tri, oboje su mu rekordi karijere. Prosječno igra 34,6 minuta, zabija 12,4 poena, hvata 6,4 skoka i ima 5 asistencija. Svi ti brojevi su mu najbolji u karijeri i skoro poduplani u odnosu na prosjek karijere.

Latest Posts

NE PROPUSTITE