Saturday, April 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Larry Brown napustio klupu Bobcatsa

Vijest dana u NBA ligi odlazak je iskusnog trenera Larrya Browna s klupe Charlotte Bobcatsa. Nakon razoèaravajuæeg ulaska u sezonu klub je postigao dogovor s trenerom koji ih je vodio u prethodne dvije sezone, a javnost i novinare o svemu je obavijestio CEO kluba Michael Jordan putem službenog dopisa.

“Prije dva tjedna sreo sam se s trenerom Brownom u vezi nastupa momèadi i naèina kako ih možemo poboljšati, a ponovo smo razgovarali i jutros nakon treninga. Momèad nije ostvarila oèekivanja koja smo obojica imali i složili smo se kako je promjena nužna”, objasnio je Jordan.

Podsjetimo, Bobcatsi su prošle sezone nastupili u doigravanju nakon što su u regularnom dijelu ostvarili 44 pobjede, a ove sezone se nalaze na razoèaravajuæem 12. mjestu Istoka sa svega 9 pobjeda iz 28 utakmica što je oèito bilo previše èak i za kredit kakav uživa trenerska legenda poput Browna.

“Ovo je bila teška odluka za obojicu, ali odluka koju smo morali donijeti. Želim se zahvaliti Larryu na svemu što je napravio za naš klub, odigrao je kljuènu ulogu u razvoju naše organizacije ukljuèujuæi i voðenje kluba do prvog nastupa u doigravanju prošle sezone. On æe ostati dragocjen savjetnik za pitanja vezana uz ekipu, a potraga za nasljednikom na klupi krenut æe odmah”, dovršio je Jordan.

Larry Brown na klupu Bobcatsa doveden je 2008. godine èime je postao treæi trener u povijesti jedne od najmlaðih NBA franšiza. U nepune 3 sezone voðenja kluba iz Charlotte zabilježio je 88 pobjeda i 104 poraza, a najuspješnija mu je bila spomenuta prošla sezona kad je momèad zabilježila povijesni prvi nastup u doigravanju u kojem ih je pomeo Orlando rezultatom 4-0.

Latest Posts

NE PROPUSTITE