Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Larry Sanders o povratku košarci

28-godišnji Larry Sanders odlučio se nakon više od dvije godine izbivanja s parketa vratiti košarci. Do sada je bio na probama u Bostonu i Clevelandu, ali do konkretnog dogovora još nije došao.

Nedostaje mi biti dio tima, čovječe. Nedostaje mi ići u rat sa svojim suigračima i boriti se protiv druge momčadi i davati sve od sebe kako bih utjecao na igru. Moja djeca postaju starija. Imam dječaka i djevojčicu, a moj sin uvijek o tome priča, nedostaje mu gledati me kako igram. Dati njima i mojoj obitelji razlog za oduševljenje. Imati svoje ime na leđima, naše ime na leđima. Puno je vrijednosti u tome, puno je snage u tome, za moju cijelu obitelj. Biti ta osoba za njih je uživanje za mene“, emotivno je izjavio Sanders.

On je u ligu ušao 2010. godine kada su ga 15. izborom na draftu uzeli Milwaukee Bucksi za koje je igrao do 2015. godine. Glavni razlog njegovog odustajanja od košarke su bile mentalne bolesti, anksioznost i depresija. Zbog toga je i počeo s konzumiranjem marihuane te bio i suspendiran nekoliko puta zbog iste.

Bio sam mlad u ligi. Koristio sam je kako bi shvatio kamo idem. Nisam najbolje donosio odluke u svom životu. To mi je pomoglo da izađem na kraj. Ali kasnije, kada sam ju uživao iz dana u dan, počela me ometati. Jer, bilo je i ostalih vještina koje sam trebao naučiti. Sada, kada sam se maknuo od marihuane, mogu pogledati unazad i shvatiti te se zadovoljiti drugačijim obrambenim mehanizmima. Sada sam stariji. Mozak mi je razvijeniji. Kemijski, drugačije me stvari sada sačinjavaju, osječam se kao jača osoba sada. Ima puno vrijednosti u učenju stvari i borbi s vlastitim poteškoćama“, nadodao je o novom početku.

Sanders je svoju najbolju sezonu imao 2012/2013 kada je u prosjeku zabijao 9,8 uz 9,5 skokova i 2,8 blokade.

Latest Posts

NE PROPUSTITE