Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Larry Sanders se vraća na NBA parkete?

Prošle godine je odjeknula vijest kako je centar Bucksa Larry Sanders odlučio da se povuče iz košarke. Mladić poznat po neobičnim naočalama koje je nosio na parketu i zbog svojih privatnih problema (depresija, korištenje marihuane zbog koje je redovno dobivao suspenzije od lige) napustio je ligu, ali je rekao da će se vratiti. Kada? Nije naveo.

Ipak, neimenovani tim sa Zapada (sumnja se na Dallas Maverickse) odlučio je da uzme rizik i proba vratiti Sandersa tamo gdje on i pripada – na NBA parket.

(tweet Sandersa kojim je obznanio da je sletio u Teksas)

https://twitter.com/LarrySanders/status/653702606196371456

On je potpisao 2013. ugovor s Milwaukee Bucksima na četiri godine vrijedan $44 milijuna dolara ali je dogovoren buyout da bi se Sanders mogao okrenuti svojim problemima i rješavanju istih. Nikada se nije radilo o nekom vanserijskom igraču ali ipak znao je imati vrlo solidne utakmice u dresu Bucksa.

Međutim, pitanje je da li je “samo” osam mjeseci dovoljno da se igrač stvarno oporavi od ozbiljnih internih problema koje je trpio Sanders, te to vuče još jedno pitanje – što to može povući Sandersa da se ponovo oproba u košarci? U karijeri u pet odigranih sezona u Bucksima, Sanders je imao u prosjeku 6.5 poena i 5.8 skokova za oko 20 minuta na parketu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE