Sunday, September 24, 2023

ZADNJE OBJAVE

Larry Sanders traži povratak u NBA

Nekadašnji centar Milwaukee Bucksa Larry Sanders dao je naznake oko njegovog mogućeg povratka na NBA parkete, spominje se ovih dana po američkim medijima.

Iako nije prošla ni puna godina od Sandersovog povlačenja iz profesionalnog sporta postoje naznake da bi se mogao vratiti igranju košarke u NBA ligi.

“Nakon što svoje aktivnost van terena dovedem u red, ozbiljno ću razmotriti povratak na parkete. Još uvijek volim. Želim stabilnost oko sebe i dio odluke da odem nije bio da bih riskirao sve”, kazao je Larry te dodao:

“Osjećam da bih mogao pridonijeti bilo kojoj ekipi, jer igrača poput mene trenutno nema baš na pretek. Aktivno igram košarku još uvijek, održavam se u formi čekajući povoljnu situaciju za mene”.

Podsjećamo, Sanders je napustio košarku objasnivši svoju odluku u videu ispod, a prethodno je suspendiran od strane lige zbog padanja na doping testovima.

Ovaj 210 cm visoki centar izabran je kao 15. pick na draftu 2010. godine nakon provedene 3 godine na sveučilištu VCU. Njegova najbolja sezona bila je 2012-2013 kada je bilježio brojke od 9,8 poena, 9,5 skokova i 2,5 blokada po utakmici za 27 minuta provedene na parketu.

Zanimljivo će biti vidjeti razvoj situacije sa Sandersom s obzirom na to da je glasio za jednog od najboljih defenzivaca lige, dok je s druge strane zanimljivo vidjeti postoji li klub koji želi riskirati i ponovo angažirati Larryja koji je svojevremeno bio spominjan i kao obrambeni igrač godine u NBA ligi.

Latest Posts

NE PROPUSTITE