Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

LaVar Ball: Jordan nije Lonzo, cijena tenisica je realna

Jedno od najaktualnijih lica u košarkaškim krugovima u posljednje vrijeme, LaVar Ball, ponovo dobiva previše medijskog prostora. Bivši sveučilišni košarkaš, otac Lonza Balla i vlasnik Big Baller Branda, gostovao je u emisiji Undisputed na televiziji Fox Sports 1. Glavna tema su bile prve personalizirane patike njegovog sina Lonza, koje su izazvale oprečne komentare i mnoge kontroverze.

Prvo pitanje koje se postavlja svakako jeste u vezi cijene, te su ga novinari upitali zašto se patike procjenjuju u ciframa koje nisu dostigle ni patike Jordan brenda, LaVar je odgovorio:

Zato što on [Michael Jordan] nije Lonzo Ball, to je glavna stvar. Da li je on imao vlastiti brend kada je dolazio u ligu? Sada je došla nova era, Ball era.“

Ovo nije prvi slučaj da LaVar proziva Jordana u službenim intervjuima. U travnju je tvrdio da bi pobijedio najboljeg košarkaša svih vremena u igri jedan na jedan, kada bi dobio priliku.

On uopće ne mora igrati košarku. Učinio je i više nego dovoljno“, rekao je LaVar za Lonzoa, koji se smatra potencijalnim prvim izborom nadolazećeg NBA drafta. „Pogledajte što je uradio na UCLA. Zbog njega su sve utakmice bile rasprodate, a to nije bio slučaj u posljednjih deset godina.“

Dosta je toga za sažvakati nakon ovakvog medijskog istupa. Opravdanje za cijenu od 495 dolara za par BBB patika jeste da se proizvodnja financira iz privatnog budžeta. BBB nije dio velikog sponzorskog ugovora, kao što je Jordan s Nikeom. Kada artikal nije u masovnoj proizvodnji i potražnja nije baš velika, cijena obično raste, posebno u prodavnicama koje nisu dio lanca kao što je Walmart.

Dugoročni cilj porodice Ball jeste privlačenje investitora poput Nikea, Adidasa ili Under Armoura i potpisivanje partnerskog ugovora prije nego sponzorskog – ponovo kao što je slučaj s Jordanom i Nikeom.

LaVarov marketing svakako nije besmislen. Svaka reklama je dobra reklama, kako kažu. Puni novinske stupce raznim izjavama koje privlače emisije poput Undisputeda i pružaju mu priliku za još promidžbe. LaVar je sigurno znao da će usporedba Lonzoa s najvećim košarkašem ikada odjeknuti internetom, pa čak i ako izazove veliku količinu ismijavanja.

Ako se Lonzo pokaže kvalitetnim kao što je bio u jedinoj sezoni na sveučilištu, LaVar bi se (koliko god to čudno zvučalo) mogao pokazati kao genijalan.

Latest Posts

NE PROPUSTITE