Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

LeBron: Bullsi su bolja momčad od Cavaliersa

NBA predsezona se polako bliži kraju budući da je ostalo još osam dana do početka regularne sezone. Susret koji će večeras privući najviše pažnje zasigurno je dvoboj Cleveland Cavaliersa i Chicago Bullsa, dviju ekipa koje s pravom gledaju prema samome vrhu lige.

Cleveland je napravio najbolji posao tijekom ljeta pojačavši svoje redove LeBronom Jamesom i Kevinom Loveom (a ne treba zaboraviti ni Shawna Mariona), no ni Bullsi se ne mogu žaliti dovođenjem iskusnog Paua Gasola, potpisom novajlija Nikole Mirotića i Douga McDermotta te povratkom Derricka Rosea. Sigurno će se ove dvije ekipe boriti za sami vrh Istočne konferencije te bi njihovi međusobni susreti trebali biti prava poslastica.

Kao uvod u večerašnji predsezonski susret pažnju javnosti privukao je LeBron James izjavivši: “Bullsi su trenutno puno bolja momčad od nas, posebice zbog ‘kemije’ u momčadi. Oni su zajedno već duže vrijeme, a pred nama je dug put.”

Ovaj susret će ujedno biti i prvi puta da će Cavaliersi na parketu imati Jamesa, Irvinga i Lovea budući da su do sada neki od njih ili liječili ozljede ili odmarali. Ipak, zbog svojih igračkih kvaliteta očekuje se da im neće dugo trebati vremena za prilagodbu, čemu se nada i njihov trener David Blatt: “Imam ideju u glavi kako ćemo igrati, ali to još nije testirano u praksi. No vidim ih svaki dan na treningu, znam njihove mogućnosti i spremnost na zajedničku igru tako da mogu biti prilično optimističan.”

Iako ovaj susret nema nikakvog značenja, sigurno će obje ekipe biti motivirane i htjet će pokazati tko je “gazda” na Istoku. No, tko god da izađe kao poraženi iz ovoga dvoboja (1 sat iza ponoći) priliku za uzvrat imat će za manje od dva tjedna (31.10), kada će Bullsi i Cavaliersi odigrati “pravi” susret regularne sezone i tada ćemo zapravo vidjeti kakav je omjer snaga ovih dviju momčadi.

Latest Posts

NE PROPUSTITE