Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

LeBron James: Daleko smo mi od Dream Teama

U razgovoru za španjolski AS ponajbolji košarkaš olimpijske reprezentacije Sjedinjenih Država, LeBron James, ustvrdio je da momèad koju predvodi ne smatra Dream Teamom.

“Mi nismo Dream Team. Samo smo amerièka reprezentacija na Igrama u Londonu. Toèka!”, izrazio je James svoj stav o usporedbi aktualne i amerièke reprezentacije na Igrama u Barceloni prije 20 godina, originalnog Dream teama.

U subotu su Amerikanci na jedvite jade (99:94) došli do pobjede nad danas osrednjom litavskom reprezentacijom.

“Kad protiv sebe imate momèad koja dobro trèi i odlièno šutira, što su Litavci protiv nas imali, onda uvijek imate problem. Ni mi nismo iznimka. Svi su danas pobjedivi. No, mi smo dobili tu utakmicu. Da smo izgubili, imali bismo dramu. Ovako joj nema mjesta. U košarci vam je bitno iskontrolirati kretanje rezultata u posljednjoj èetvrtini. Mi smo to uspješno obavili.”

Pomalo je iznenaðujuæe da James nije pratio utakmicu Španjolske i Rusije, u kojoj je Rusija slavila.

“Nisam ni znao za to dok mi vi sad niste rekli. Ne zamaram se buduænošæu. Važna nam je prva iduæa utakmica, koju u ponedjeljak igramo protiv Argentine. O Španjolskoj æemo razmišljati kad i ako za to doðe vrijeme. U svakom sluèaju, radio se o odliènoj reprezentaciji.”

Za kraj se James osvrnuo i na natpise koji govore kako je ova amerièka reprezentacija ekipa LeBrona Jamesa.

“Ne sviða mi se to. Pomalo mi je i neugodno. Kobe Bryant najveæa je zvijezda meðu nama, igraè kojeg smo svi gledali još kao klinci. Pokazao je i ovdje svoju velièinu ubacivši Nigeriji 16 poena za 10 minuta.”

Latest Posts

NE PROPUSTITE