Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

LeBron: Duranta se ne može individualno zaustaviti

Po mnogima najbolji igrač današnjice, LeBron James rekao je nekoliko riječi hvale za svog najvećeg konkurenta za osvojiti MVP nagradu ove sezone, Kevina Duranta.

“Individualno ga ne može zaustaviti ni jedan igrač. Nitko ga ne može zaustaviti jedan na jedan”, rekao je James o Durantu te dodao kako bi htio igrati više minuta. “Ne igram onoliko minuta koliko bih htio, ali Spo (trener Eric Spoelstra) o tome odlučuje. Ne volim igrati manje minuta, mislim da mi ne treba manje minuta.”

James igra 36,9 minuta u 43 utakmice ove sezone, najmanje u karijeri do sada jer ga trener Spoelstra želi, kao i Wadea i Bosha, odmoriti za playoff. James je također na najmanjim prosjecima u karijeri u koševima (26) još od rookie sezone, skokovima (6,9) u zadnjih sedam godina, ukradenim loptama (1,3) i blokadama (0,3). Također, uzima najmanje šuteva do sada, 16,4 po utakmici, ali ima najveći prosjek šuta od 58%. Iako James misli da igra manje, Spoelstra ga u siječnju drži u igri po 39 minuta po utakmici, vjerojatno zbog Wadeove ozljede.

Bilo kako bilo, Durant igra najbolju košarku u karijeri, u zadnjih 11 utakmica zabija nevjerojatnih 38,5 poena, uz postotak šuta od 64% u zadnjih šest utakmica, te je doveo svoju ekipu do omjera 36-10 i prvog mjesta na Zapadu, sve to bez Russella Westbrooka u 21 utakmici. Da sezona sada završi, glasači bi vrlo vjerojatno izabrali Duranta, a ne Jamesa za MVP-a sezone. Možda i ne bi, ali svi jedva čekamo današnji obračun dvojice ponajboljih košarkaša današnjice, koji započinje u jedan sat nakon ponoći.

Latest Posts

NE PROPUSTITE