Friday, August 12, 2022

ZADNJE OBJAVE

LeBron: Duranta se ne može individualno zaustaviti

Po mnogima najbolji igrač današnjice, LeBron James rekao je nekoliko riječi hvale za svog najvećeg konkurenta za osvojiti MVP nagradu ove sezone, Kevina Duranta.

- Advertisement -

“Individualno ga ne može zaustaviti ni jedan igrač. Nitko ga ne može zaustaviti jedan na jedan”, rekao je James o Durantu te dodao kako bi htio igrati više minuta. “Ne igram onoliko minuta koliko bih htio, ali Spo (trener Eric Spoelstra) o tome odlučuje. Ne volim igrati manje minuta, mislim da mi ne treba manje minuta.”

James igra 36,9 minuta u 43 utakmice ove sezone, najmanje u karijeri do sada jer ga trener Spoelstra želi, kao i Wadea i Bosha, odmoriti za playoff. James je također na najmanjim prosjecima u karijeri u koševima (26) još od rookie sezone, skokovima (6,9) u zadnjih sedam godina, ukradenim loptama (1,3) i blokadama (0,3). Također, uzima najmanje šuteva do sada, 16,4 po utakmici, ali ima najveći prosjek šuta od 58%. Iako James misli da igra manje, Spoelstra ga u siječnju drži u igri po 39 minuta po utakmici, vjerojatno zbog Wadeove ozljede.

Bilo kako bilo, Durant igra najbolju košarku u karijeri, u zadnjih 11 utakmica zabija nevjerojatnih 38,5 poena, uz postotak šuta od 64% u zadnjih šest utakmica, te je doveo svoju ekipu do omjera 36-10 i prvog mjesta na Zapadu, sve to bez Russella Westbrooka u 21 utakmici. Da sezona sada završi, glasači bi vrlo vjerojatno izabrali Duranta, a ne Jamesa za MVP-a sezone. Možda i ne bi, ali svi jedva čekamo današnji obračun dvojice ponajboljih košarkaša današnjice, koji započinje u jedan sat nakon ponoći.

Latest Posts

NE PROPUSTITE