Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

LeBron i AD predvodili Lakerse do pobjede u derbiju Zapada

Do novih pobjeda stigle su obje momčadi iz Los Angelesa. Lakersi su slavili u velikom derbiju Zapada, svladavši u Pepsi Centeru Denver Nuggetse, a Clippersi su svladali Portland.

Trećom uzastopnom pobjedom Miami Heat je nakon produžetaka okončao niz Toronto Raptorsa, koji su do sinoćnje utakmice s Heatom imali niz od sedam uzastopnih pobjeda.

Miami je utakmicu otvorio sjajnom prvom četvrtinom u kojoj su ostvarili prednost 32:23 i tako natjerali domaćina da ostatak utakmice lovi rezultat što im na kraju nije uspjelo. Jimmy Butler i Duncan Robinson zabili su po 22 koša, s tim da je potonji imao odličan šut za tricu (6/9), a Norman Powell bio je najbolji kod Raptorsa s 23 koša. Miami je tako nastavio svoju fantastičnu formu u ovoj sezoni i omjerom se izjednačio s drugoplasiranim Torontom. Obje ekipe su na 15:5 i pušu za vrat najboljoj momčadi lige Milwaukeeju, koji ima omjer 18:3.

Do novih pobjeda stigle su i obje momčadi iz Los Angelesa. Lakersi su slavili u velikom derbiju Zapada, svladavši u Pepsi Centeru Denver Nuggetse i potvrdivši svoj status najbolje ekipe konferencije. Standardno, žute je do pobjede nosio ubojiti duo James-Davis. LeBron je postigao 25 koševa, a Davis jednako toliko uz 10 skokova, a sjajan doprinos s klupe je dao Dwight Howard uz 13 koševa i šest skokova. Kod Nuggetsa su najbolji bili Jamal Murray s 22 te Paul Millsap s 21 košem, a još jednu prosječnu partiju pružio je Nikola Jokić, koji je zabio ‘samo’ 13 koševa i podijelio osam asistencija.

Montrezl Harrell s 26 i Paul George s 25 koševa bili su prvi topnici Clippersa u domaćoj pobjedi nad Portland Trail Blazersima. Utakmica je do poluvremena bila u egalu, no Clippersi su treću dionicu dobili 27:17, a četvrtu 28:21 i uzeli 16. pobjedu sezone te učvrstili svoj status druge momčadi Zapada, odmah iza rivala u žutom dresu. Portland su vodili CJ McCollum s 20 te Hassan Whiteside s 18 koševa. Carmelo Anthony sinoć je imao slabu šutersku večer (2/9) te se zaustavio na devet koševa. Precizan je bio tek s linije slobodnih bacanja (5/5). Hezonja je zabio dva koša, uzeo tri skoka i podijelio dvije asistencije. Portland je tako izgubio prvi put u posljednje četiri utakmice i zaustavio se na 11. mjestu Zapada.

Spomenimo još i pobjedu San Antonio Spursa protiv Houstona nakon produžetala (135:133). Houston je peti na Zapadu, a San Antonio 12.

Latest Posts

NE PROPUSTITE