Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

LeBron i Kobe spremni za otvaranje predsezone

Nakon dugog perioda odmora od ovogodišnjeg finala NBA lige izmeðu Miami Heata i Oklahoma City Thundera, momèadi najbolje lige svijeta se ponovno vraæaju na parkete i zapoèinju s odigravanjem predsezonskih utakmica. Veèeras æe svoje prve utakmice odigrati i jedni od najveæih favorita za osvajanje naslova, Miami Heat i Los Angeles Lakersi.

Miami od 20 sati po srednjoeuropskom vremenu igra protiv Atlanta Hawksa, a u utakmici æe sudjelovati LeBron James, koji je imao dugo i naporno ljeto (Olimpijske igre) pa se spominjalo da æe možda propustiti poèetni dio predsezonskih utakmica. James je izjavio da bi mu bilo èudno propustiti prvu predsezonsku utakmicu ekipe te æe sigurno igrati. To se ne može reæi za njegovog “prvog pomoænika”, Dwyanea Wadea, koji je tijekom ljeta operirao koljeno i nema potrebe stavljati ga na parket prerano.

Trener ekipe Eric Spoelstra prije same utakmice odluèit æe hoæe li Wade igrati ili ne, ali sa sigurnošæu se zna da u utakmici neæe nastupiti Mario Chalmers i Joel Anthony, koje muèe blaže ozljede i neæe riskirati pogoršanje ozljeda na ovakvoj utakmici. Dvoboj æe biti zanimljiv navijaèima Heata (i SuperSonicsa) jer æe na parketu biti i dvojac Ray Allen i Rashard Lewis, nekadašnji “ubojiti” tandem Seattlea, koji su dovedeni kako bi dodali novo oružje prvacima – šut iza linije tri poena.

Svoju prvu predsezonsku utakmicu odigrat æe i Los Angeles Lakersi, koji æe snage odmjeriti s Golden State Warriorsima. Iako je propustio prethodnih nekoliko treninga zbog lakše ozljede stopala, u momèadi æe biti Kobe Bryant, koji je danas odradio trening bet poteškoæa i spreman je za poèetak nove sezone. Najveæe pojaèanje Lakersa ovog ljeta, Dwight Howard, takoðer je odradio jutrošnji trening, no zbog oporavka od operacije leða, kojoj se podvrgnuo tijekom ljeta, ne oèekuje se njegov nastup u veèerašnjoj premijeri Lakersa.

Svoj prvi nastup za Lakerse trebali bi upisati preostali igraèi koji nisu bili u Los Angelesu prošle sezone, Steve Nash, Chris Duhon, Antawn Jamison i Jodie Meeks. Susret je na rasporedu u 4 sata iza ponoæi.

Latest Posts

NE PROPUSTITE