Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

LeBron i službeno proglašen najkorisnijim igračem sezone

Kao što se znalo već nekoliko dana, danas je dobilo i službeno potvrdu. Igrač Miami Heata LeBron James proglašen je najkorisnijim igračem (MVP) NBA sezone 2012/13.

James je sjajno igrao od početka sezone te je neko vrijeme postojalo dvojba tko bi mogao dobiti nagradu, on ili Kevin Durant, ali u drugom dijelu sezone Durant je malo posustao, dok je Miami upisao 27 uzastopnih pobjeda i tako je riješeno svako pitanje oko ove nagrade.

LeBron je prije tjedan dana završio drugi u glasovanju za najboljeg obrambenog igrača sezone, a danas je dobio ovu “pravu” nagradu, koja se najviše cijeni. U regularnom dijelu sezone prosječno je bilježio 26,8 poena, 8 skokova i 7,3 asistencije, uz sjajan šut iz igre od 56,5%, što je uvjerljivo najbolji postotak njegove karijere.

Ovo mu je četvrta titula najkorisnijeg igrača sezone. MVP trofeje osvajao je 2009., 2010. i 2012. godine, te se izjednačio s Wiltom Chamberlainom po ukupnom broju MVP titula. Ispred njega su još Michael Jordan i Bill Russell s po 5 titula i Kareem Abdul-Jabbar sa 6 titula. Ako nastavi s ovakvim igrama, i ovaj bi rekord mogao doći u LeBronove ruke.

Nikada se u povijesti lige nije dogodilo da jedan igrač jednoglasno odnese ovu nagradu, a tako nije bilo ni ovoga puta. Od 121 osobe koja je glasala, samo je jedna prednost dala Carmelu Anthonyju ispred Jamesa. U krajnjem poretku, Durant je završio drugi, Carmelo treći, Chris Paul četvrti i Kobe Bryant peti. Iza njih ostali su Tony Parker, Tim Duncan, James Harden i Russell Westbrook.

Latest Posts

NE PROPUSTITE