Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Lebron i Wade razoèarani

Nakon šeste utakmice NBA finala i trijumfa Mavsa, pognute su glave svlaèionicu napustili dvije najveæe zvijezde Heata, Dwyane Wade i Lebron James. Ništa boljeg raspoloženja nisu bili ni na presici nakon finala. No, obojica su profesionalno odradili svoj dio posla i strpljivo odgovarali na pitanja koja su im postavljali novinari.

Prvi se javnosti obratio Wade, koji je prvo èestitao na tituli Mavsa, pa se osvrnuo i na rijeè choke koja im se prišiva nakon poraza. “Rijeè choke, koju èesto èujemo uz naša imena, ne bi trebala biti toliko korištena u sportu. Jednostavno smo gubili utakmice od ekipe koja je oèigledno bolja od nas.

Naše razoèarenje je veliko, neovisno o tome radi li se o šestoj, sedmoj utakmici ili prvoj rundi playoffa, mi smo se nadali da možemo doæi do kraja. Ali nada da odemo do kraja i dalje postoji, vjerujemo u bolje sutra i nadamo se da æemo sljedeæe godine odigrati bolje. Naš cilj æe biti ispravljanje starih grešaka koje su nas koštale pobjede, i jedino tako možemo doæi na isto mjesto na koje smo došli ove godine, a to je finale.“, dodao je Wade.

James, koji je imao više razloga za tugu od Wadea zbog kritika u javnosti da ne igra dobro u posljednjim minutama utakmice, je rekao: “Nekad te hoæe, a nekad neæe. U našem sluèaju nije htjelo, ali znam da sam dao sve od sebe jer sam došao dalje nego zadnje dvije godine. Moje su igre pomogle našem timu da pobjeðujemo u playoffu, a to nije lako. Svaka playoff utakmica je pritisak na ekipu jer svi traže pobjedu, a ne znaju kako je teško do nje i doæi.

Na pitanje jednog novinara što misli da mu treba za osvajanje prstena, James je odgovorio: “Priprema. Svake godine se pripremam, i ove godine neæe biti izuzetak. Radit æu na tome da svoju indvidualnu igru dovedem bliže ekipi. Moram nastaviti svaku utakmicu odigrati na visokom nivou da pomognem svojoj ekipi.

Naime, na društvenoj mreži Twitter je James tweetao: “Onaj gore(Bog) zna kada je moje vrijeme. Sada nije moje vrijeme.” Je li bio u pravu, samo æe vrijeme reæi.

Latest Posts

NE PROPUSTITE