Tuesday, April 16, 2024

ZADNJE OBJAVE

LeBron inzistira na dovoðenju Jamisona

Najveæa zvijezda NBA lige, LeBron James sve se više ukljuèuje u razgovore o dovoðenju igraèa koji bi mu pomogli da osvoji toliko željeni naslov NBA prvaka. Rok za razmjenu igraèa je 18. veljaèe, a LeBron jasno istièe tko je njegov glavni favorit za dolazak.

James od svog dolaska u Cleveland vodi svoju momèad do brojnih pobjeda, osvojio je sve moguæe individualne nagrade, ali nedostaje mu jedino onaj najvažniji ekipni trofej, naslov NBA prvaka. Kako bi to postigao, potrebno mu je još barem jedno veliko pojaèanje kako bi Cavsi bili što spremniji za epske dvoboje s Orlandom i Los Angelesom koji æe uslijediti u doigravanju. Izraziti favorit LeBrona za dolazak u Cavse je Antawn Jamison, svestrani igraè koji zaslužuje igrati u ekipi koja se bori za naslov, a ne u ekipi obilježenoj raznim skandalima i suspenzijama.

No, što Cavsi mogu ponuditi u zamjenu za Jamisona? Poznato je da Wizardsi žele jednog mladog igraèa, to bi od Cavsa bio J.J. Hickson, a u razmjenu bi trebao biti ukljuèen i Zydrunas Ilgauskas, svojevrsna legenda Cavsa kojega æe se èelnici Clevelanda teško odreæi. Pojavila se glasina kako bi u taj dogovor mogla biti ukljuèena i odreðena svota novca kojom bi Wizadrsi otkupili ugovor Ilgauskasa èime bi on postao slobodan igraè. Nakon toga Cavsi bi ga potpisali za veteranski minimalac i time bi dobili vrlo dobru zamjenu za Shaquillea O’Neala i svestranog krilnog centra u Jamisonu. Wizardsi bi se riješili ugovora Jamisona a za uzvrat dobili mladog i talentiranog Hicksona, no pitanje je dali je to prava vrijednost za igraèa kvalitete Jamisona? Možda bi sve imalo više smisla ako bi se Wizardsi nekako riješili ugovora problematiènog Gilberta Arenasa a onda bi sljedeæeg ljeta postali glavni favoriti za dovoðenje jedne velike zvijezde od svih onih koji postaju slobodni igraèi sljedeæe ljeto.

Ako GM Cavsa Danny Ferry ne uspije dovesti Jamisona, slijeæi na meti Cavsa mogao bi se naæi igraè Indiane Troy Murphy ili 76er Andre Iguodala. Dok bi Jamison i Murphy bili kratkoroèno rješenje koje bi moralo donijeti rezultate odmah (èitaj NBA naslov), dovoðenje Iguodale bi znaèilo da Cavsi imaju dugogodišnje planove s njime jer njegov ugovor traje još 4 godine i vrijedi velikih 56 milijuna dolara. A toliko velik ugovor i plaæanje poreza na luksuz Ferry nebi imao problem prihvatiti ukoliko bi bio siguran da æe James produžiti ugovor s Cavsima, no o tome trenutno nitko ne zna, pa vjerojatno niti sam James o èijem æe ostanku uvelike ovisiti uspjeh u ovogodišnjem doigravanju.

Latest Posts

NE PROPUSTITE