Tuesday, April 23, 2024

ZADNJE OBJAVE

LeBron željno iščekuje susrete s Kobejem

S obzirom na to da će Lakersi propustiti ovogodišnje doigravanje i da ne će biti u utrci za prvaka Zapada, Kobe Bryant i LeBron James će se susresti još samo tri puta. Dva puta ovaj tjedan, u srijedu te u nedjelju na All-Star utakmici u Torontu kada će predvoditi Zapad odnosno Istok.

James je priznao u ponedjeljak da ga je Kobejeva zadnja sezona jako dirnula, te je rekao:“Svaki puta kada gledam njegove utakmice, čak i ako ne igram protiv njega, to je jako emotivno, ta spoznaja da je to njegova zadnja sezona i da je na kraju“. Rekao je LeBron nakon pobjede nad Kingsima. „On je napravio puno toga, ne samo za Lakerse, nego i za mene. „Kroz moje odrastanje sam ga gledao i na kraju dobio priliku i da se natječem protiv njega. Bit će se odlično susresti s njim u srijedu, i zasigurno znam da će mu i naši fanovi odati počast, zaslužio je to“.

Prema izvorima u srijedu će se pustiti kratki video u čast Kobea u dvorani Cavaliersa. Kada je Kobe objavio svoj završetak, LeBron je rekao da mu je najbolje iskustvo s njim osvajanje zlatne medalje na OI 2008. u Pekingu.

Također podijelio je i svoje najdraže sjećanje o Kobeu: „Mislim da mi je najdraži trenutak kada mi je dao svoje tenisice dok sam bio u srednjoj školi“. Rekao je King. „Mislim da smo igrali turnir u gradu Teaneck, New Jersey, i on je tada trebao igrati All Star utakmicu u Philadelphiji. Imao sam priliku upoznati ga tada, te mi je dao svoje tenisice. Nosio sam ih sutradan u utakmici protiv Oak Hilla, protiv Carmela Anthonyja“.

Kobe dolazi u Cleveland na prosjeku od 26,4 poena u zadnjih pet utakmica. Zabio je 38 Minnesoti, uhvatio 12 skokova protiv Pelicansa, te u zadnjoj utakmici protiv Pacersa gurao svoju momčad do skoro potpunog preokreta u četvrtoj četvrtini.

„Pogledao sam sve te utakmice, uvijek ga gledam kad ja ne igram“ Rekao je LeBron. „ Uhvatio je odličan ritam. Nadam se da neće biti tako dobar u srijedu protiv nas. Odlično ga je vidjeti kako se zabavlja i radi ono što voli“.

„Pogodio je jako puno važnih šuteva. Gledao sam njegovu utakmicu protiv Pelicansa gdje je imao puno važnih šuteva, kada je igrao protiv Minnesote također je imao puno važnih šuteva. Odlično je vidjeti to.“

Pitali su ga i kako se njihov odnos mijenjao tijekom vremena ali je LeBron odbio odgovoriti na to pitanje. Inače popularni Black Mamba igra svoju dvadesetu sezonu u ligi, ujedno i posljednju. Ove sezone je na brojkama od 16,9 poena, 3,4 asista te 4,2 skoka po utakmici te u nekim trenutcima podsjeća na onog starog Kobeja.

Latest Posts

NE PROPUSTITE