Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

LeBron James: Dok god sam ja u postavi imamo šanse

LeBron James ne paničari zbog Kevina Lovea koji neće biti na terenu idućih šest tjedana, ali očito je da nije sretan zbog toga. Love je imao operaciju na lijevom koljenu, a ove sezone igra odlično u dresu Cavaliersa.

Dok god sam ja u postavi imamo šanse“, rekao je James. „Dobri smo. Kevin će biti izvan pogona neko vrijeme. J.R. Smith je ozlijeđen, ali ja sam postavi. Imamo šanse protiv svakoga, nisam zabrinut“, izjavio je LeBron James.

To je naš put svake sezone. Jedan od naših ključnih igrača se ozljedi, a ova godina je najgora što se tiče ozljeda jer smo imali dva šutera ozlijeđena tako dugo i sad nam se ozlijedi All-Star krilni centar na duže vrijeme. Sljedeći igrač upada, a mi se samo možemo nadati kako će biti zdrav i da će se naš All-Star brzo oporaviti.“

Znači li to da će James morati još više preuzeti igru ?

Zašto promijeniti sada ? Imam svoje suigrače koji su spremni igrati svaku večer“, rekao je LeBron.

Idealno, Cavsi su htjeli lagano proći kroz regularnu sezonu, odmarati svoje glavne igrače i zagrijati ih pred doigravanje. Umjesto toga, James u prosjeku igra 37,8 minuta, jedino Kyle Lowry ima minute kao on. James je rekao novinarima: „odmarat ću se kad se umirovim“, ali glavni trener Cavsa Tyronn Lue inzistira na tome da on neće biti bespotrebno korišten.

Ne možemo previše koristiti LeBrona iako je Kevin ozlijeđen. Drugi igrači trebaju preuzeti odgovornost i biti spremni igrati utakmice koje u ožujku neće možda igrati. Trenutačno ne mislimo o tome. Samo mislimo o utakmici pred nama, a onda idemo polako prema naprijed“, izjavio je Lue za cleveland.com.

James će možda odigrati neko vrijeme i na poziciji krilnog centra, ali promjene u rotaciji će više zahvatiti ostale igraće. Channing Frye će ući u startnu petorku, Derrick Williams novo pojačanje će dobiti više šanse, a Lue je čak spomenuo i veterana Jamesa Jonesa.

Problem je u tome što Cavsi budu nadigrani za 4,5 poena po 100 posjeda kada je James na klupi, iako je Love nekad na terenu. S Loveom vani, James će morati odraditi posao još bolje kada je na terenu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE