Tuesday, April 16, 2024

ZADNJE OBJAVE

LeBron James donosi sve odluke u Cavaliersima

Svi znamo kako je LeBron James vrhunski košarkaš, trenutno najbolji na svijetu i vjerojatno jedan od najboljih ikada. O njegovim igračkim kvalitetama rečeno je i napisano sve. Međutim, postoje glasine koje ljudi uzimaju kao činjenice, a tiču se LeBronove uloge u svemu ostalome što se tiče Cavsa. Mnogi govore kako LeBron odlučuje koje će se akcije odigrati, koji će se igrači dovesti, a koji otpustiti, te koga treba zadržati, a upravo u tom svjetlu ga je nedavno prikazao medijski div ESPN. Iako je poznato kako je LBJ dijete Clevelanda, rođen u obližnjem Akronu, opet zvuči nevjerojatno da jedan igrač može imati takvu moć. Ipak, njegov golemi utjecaj GM Cavsa David Griffin nije ni pokušao poreći. Kako prenosi novinar Bleacher Reporta Ric Bucher:

„Griffin spremno priznaje kako je James najmoćnija osoba u klubu uz vlasnika Dana Gilberta. ‘On je najglasniji, najvažniji, potvrđena veličina u ligi i apsolutni košarkaški znalac’, rekao je Griffin. ‘Potpuno razumije osnove košarke na terenu i ima najbolji um za stvari izvan parketa od svih osoba koje sam upoznao. Trener, funkcionar, bilo što. Bio bih lud da se ne dogovaram s njim oko naših poteza’.

Međutim, Griffin odbija premisu kako James kontrolira klub kao lutkar marionetu. ‘On nije tip osobe koja bi diktirala kako se nešto radi. Taj prilog ESPN-a ga je prikazao u groznom svjetlu. To nije vjeran prikaz njegovog ponašanja, jednostavno nije.’“

No dobro, James nije gospodar života i smrti u Clevelandu, ali je ipak središte svega što se događa u momčadi i oko nje, i jedna stvar je sigurna: on je toliko važan za Cleveland kao grad i Cavse kao ekipu da će Dan Gilbert napraviti apsolutno sve kako bi ga usrećio – kao što je, uostalom, radio i do sada.

Latest Posts

NE PROPUSTITE