Tuesday, April 23, 2024

ZADNJE OBJAVE

LeBron James: Durant je odigrao MVP sezonu

Regularna sezona dolazi kraju i približava se vrijeme kada treba podijeliti individualne nagrade. Jedna oko kojih se svake godine vode žestoke rasprave je ona za najkorisnijeg igrača. U zadnjih je pet godina, u četiri navrata tu nagradu uzimao LeBron James. Krilni igrač Miamija je i ovu sezonu ušao kao jedan od glavnih favorita, ali sve je izglednije da će se ona ove godine otići u ruke Kevina Duranta. Daleko od toga da će se James lako odreći te titule, ali i sam priznaje da bi bilo zasluženo kada bi nagradu za najkorisnijeg igrača uzeo Durant koji igra fenomenalnu individualnu sezonu.

“Mislim da je KD (Kevin Durant) odigrao sjajnu sezonu, i kada bi dobio nagradu za MVP-a, to bi bilo sjajno. Za njega, za njegovu obitelj. Odigrao je sezonu na MVP razini”, rekao je James u razgovoru za Miami Herald. “Ove je sezone najkonzistentniji igrač što se tiče utrke za MVP-a. Statistika mu je također fenomenalna.”

Obojica košarkaša igraju sjajne sezone, ali je Durant ipak za nijansu bolji ove sezone, a toga je svjestan i James. Durant u prosjeku ubacuje 32 poena uz 7,6 skokova i 5,6 asistencija. Iz igre šutira više od 50 posto, a pogađa i 2,4 trice po utakmici. Oklahoma će vjerojatno završiti sezonu kao druga momčad Zapadne konferencije. Russell Westbrook je dosta utakmica propustio zbog ozljeda, a Kevin Durant je bio uvijek tu da potegne više kada je trebalo. Zabilježio je i 41 uzastopnu utakmicu s najmanje 25 poena čime je prestigao niz velikog Michaela Jordana.

LeBron James, pak s druge strane, prosječno ima 27 poena uz 6,9 skokova i 6,4 asistencija. Iz igre šutira sjajnih 57 posto. Miami ima utakmicu manje i zaostaje jednu pobjedu za prvoplasiranom momčadi s Istoka – Indiana Pacersima.

U krugovima za MVP se spominju još Joakim Noah iz Bullsa te Blake Griffin iz Clippersa, ali oni su ipak stepenicu niže od LeBrona i Duranta.

Latest Posts

NE PROPUSTITE