Saturday, May 11, 2024

ZADNJE OBJAVE

LeBron James: Glasao bih za sebe kao MVP-a

LeBron James je Cristiano Ronaldo NBA lige. Neki ga jednostavno obožavaju, drugi mrze, a on to samo radikalizira svojim istupima. Od svoje tetovaže The Chosen One, preko samonadjenutog nadimka The King do posljednje izjave o utrci za MVP-a. I njemu u ovakvim situacijama glava služi samo za frizuru koja podsjeća na “ostatke ostataka”. Šalu na stranu, Cleveland je nakon početnih dječjih bolesti konačno krenuo u pravom smjeru pa je sada na sigurnom drugom mjestu Istoka s omjerom 51-27. Jasna stvar da je James najveći razlog njihova dobra rezultata iako je trenutno na najnižoj minutaži u karijeri (36,3 po utakmici) i bilježi najmanji broj poena od svoje prve sezone (25,5).

U nedavnom intervjuu James se oglasio po pitanju svojeg kandidata za MVP-a, ali i novih nagrada koje će se pojaviti po prvi puta. Naime, ove sezone igrači će glasovati za svoje nagrade. Ovu inicijativu pokrenula je Michele A. Roberts koja je izvršna direktorica National Basketball Players Associationa, sindikata osnovanog 1954. koji obuhvaća NBA igrače. Prva je žena na toj poziciji u povijesti sva četiri glavna američka sporta. Iako se ovo može činiti kao jedan plemenit korak, postoji i druga strana medalje. Istina je da je ovo nešto što igrači žele i da su često nezadovoljni novinarima koji glasaju o službenim nagradama na kraju sezone (MVP, DPOY…), ali uskoro treba početi pregovarati i o novom CBA ugovoru. Vjerojatno nas čeka još jedan lockout, koji, naravno, nije moguć bez pristanka igrača. Taktika Robertsove definitvno je na mjestu – umjesto da molite boga za bicikl, ukradite jedan pa ga molite za oprost.

James nam je pružio i svoje viđenje čitave situacije rekavši: “Momci će moći nagraditi druge momke protiv kojih igraju svake večeri. Članovi medija napravili su dobar posao u odabiru pobjednika prijašnjih godina, ali mi igrači vidimo jedni druge svaki dan”. Iako je James rekao da igrači ne mogu glasati sami za sebe na tim nagradama, njegov odgovor za koga bi glasao za ovogodišnjeg MVP-a glasio je: “Za sebe”.

Latest Posts

NE PROPUSTITE