Sunday, September 24, 2023

ZADNJE OBJAVE

LeBron James: ‘Hack-a-Shaq’ je dio igre

U nedavnom intervjuu, povjerenik NBA lige Adam Silver kako sve više naginje mišljenju da treba promijeniti pravila o tzv. hacking strategiji, tj. namjernom fauliranju igrača koji loše šutiraju slobodna bacanja.

LeBron James se, međutim, ne slaže s tim. U razgovoru s Chrisom Haynesom s portala cleveland.com, krilni igrač Cleveland Cavaliersa je rekao:

Ne vidim u čemu je problem. Na kraju krajeva, učinit ćete sve da biste došli do pobjede. To je dio igre. Ako netko lose šutira slobodna bacanje i želite ga poslati na liniju, to je samo dio strategije.”

Potom je dodao:

Ako netko loše šutira izvana, onda ćete ga pokušati natjerati na šut izvana. Ako je netko sklon gubljenju lopti, onda vršite pritisak na njega. Tu nema nikakve razlike, to je sve dio strategije.“

Međutim, moglo bi se reći da postoji određena razlika. Bilo tko može namjerno faulirati protivnika, a ne može bilo tko otjerati lošeg šutera iz reketa ili prisiliti igrača na izgubljenu loptu. Hacking je, ipak, specifična pojava u košarci i kao takva zaslužuje poseban tretman.

Latest Posts

NE PROPUSTITE