Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

LeBron James i Tony Parker najbolji u siječnju

LeBron James iz prvaka Miami Heata i Tony Parker iz San Antonio Spursa proglašeni su za najbolje košarkaške svojih konferencija tijekom siječnja u NBA ligi.

LeBron je ovu nagradu dobio treći put zaredom, a recimo da je tijekom siječnja ostvario hvale vrijedni rekord, odnosno, postao je najmlađi košarkaš u povijesti lige s 20.000 poena. Prestigao je dotadašnjeg rekordera, Kobea Bryanta. Inače, James je u siječnju u pet utakmica postizao 30 poena i više, u sedam 25 i više, a u dvanaest utakmica 20 i više.

Parker je, pak, bio najbolji igrač Spursa koji su tijekom siječnja ostvarili odličan omjer (12-3). Parker je, pak, sa 7,9 dodavanja po utakmici bio treći najbolji asistent na Zapadu kroz siječanj, s 21,9 poenom po utakmici šesti strijelac, te je bio sedmi na ljestvici najboljih igrača s prosjekom šuta (56,3 posto).

Recimo i ostale kandidirane za ovu nagradu. Na Istoku su to bili Emeka Okafor (Washington), Carmelo Anthony (New York), Brook Lopez (Brooklyn), Carlos Boozer i Joakim Noah (oba Chicago) i Kyrie Irving (Cleveland), a na Zapadu Danilo Gallinari (Denver), James Harden (Houston), Kevin Durant i Russell Westbrook (oba Oklahoma City) i LaMarcus Aldridge (Portland).

Latest Posts

NE PROPUSTITE