Saturday, April 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

LeBron James: Igrači su zaslužili dio TV ugovora

LeBron James je prije dvije godine ozbiljno razmislio o mogućnosti da postane predsjednik unije igrača NBA lige. Na kraju je priznao da nema dovoljno znanja da postane vodeći čovjek, ali je obećao da će biti veliki dio unije kojoj je danas predsjednik razigravač Los Angeles Clippersa Chris Paul.

Iako James nije glavni u uniji igrača, njegove riječi su pečat na gotovo sve odluke, toga je novi/stari igrač Cavaliersa svjestan: ”Valjda sam ja čovjek koji ima moć u tom pogledu.”

Ne treba iznenaditi zanimanje novinara o tome što James misli o novom TV ugovoru (NBA liga će dobiti 24 milijarde za devet godina). James je unaprijed znao da su obje strane bile spremne za novi ugovor.

”Moram vam reći, ovome je veliki doprinos dao David Stern. On je sagradio našu ligu i naš brend. Njegova vizija je da liga danas dobiva toliko novaca od TV ugovora”, rekao je James.

James je uputio poruku igračima te im rekao da budu obrazovani u pogledu raspodjele novca: ”To je problem koji nekada imamo. Momci žele novac, ali nisu obrazovani u tom pogledu. Imate 30 vlasnika i 400 igrača, znam da moramo napraviti sve najbolje za igrače, ali igrači trebaju biti obrazovani. Kada dođe vrijeme za raspravu s vlasnicima da budemo spremni, a ne da pričamo bez ideje.”

James nije štedio ni vlasnike; nakon lockouta iz 2011. godine igrači su prihvatili raspodjelu novca 50%-50%, dok je prije lockouta ta brojka išla 57%-43% u korist igrača. James je itekako svjestan da su se Clippersi prodali za vrtoglave 2 milijarde dolara i da im vlasnici više neće moći govoriti kako gube novac.

”Vlasnici su nam prije 3 godine govorili kako gube novac, danas im tako nešto ne bi prošlo”, rekao je James.

Ako se među igračima i vlasnicima franšiza ponovno dogode nesuglasice, novi lockout bi se mogao desiti na ulazu u sezoni 2016/17 jer tada će biti granica na kojoj će se odlučiti da li nastaviti dalje s istim CBA ugovorom ili napraviti novu raspodjelu.

”Moja odgovornost je da pružim zaštitu ostalim igračima. Na kraju dana, mi ćemo pregovarati, znamo da će se to dogoditi, samo je pitanje vremena i hoćemo li to napraviti prije ili kasnije”, rekao je James za kraj.

Latest Posts

NE PROPUSTITE