Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

LeBron James: Nisam igrač za 30 minuta

U zadnjih pet utakmica LeBron James je za svoj Cleveland prosječno igrao 39 minuta. Kroz sezonu James na parketu provodi 37 minuta na dnevnoj bazi, što je za minutu više nego što je to bio slučaj lani. Ne čudi zato odluka trenera Davida Blatta da Jamesa poštedi napora prije šest dana u dvoboju protiv starih znanaca iz Miamija, u utakmici koju je Cleveland izgubio 99:84.

Prema vlastitim izjavama LeBron nije bio zadovoljan tom poštedom a jučer je opet dao do znanja treneru i stručnom stožeru da želi igrati maksimalan broj minuta kroz cijelu sezonu: „Nisam igrač za 31-32 minute. To jednostavno nisam ja. Igram na visokom nivou, šutiram dobro i dok sam na parketu moja momčad igra dobro. Kada bih štetio ekipi svojim igrama onda bih se složio s odmorom i klupom, ali ja se osjećam odlično“, izjavio je James.

Cavaliersi u posljednje vrijeme osciliraju s formom i rezultatima, ali sa skorim povratkom Kyrieja Irvinga i Imana Shumperta momčad će si moći dopustiti luksuz da odmara Jamesa, ali koji to očito ne prihvaća iz nekog razloga. James je i dalje čudo prirode što se tiče fizičkih i atletskih  osobina, međutim s 30 godina na leđima i u nogama preko 36 000 odigranih minuta razumljiva je želja trenera Blatta da Jamesa odmara kroz regularnu sezonu kako bi ga imao zdravijeg i spremnog onda kada je to najpotrebnije – u doigravanju. Cavaliersima doista nije bitno hoće li biti  prvi, drugi ili treći na kraju regularne sezone jer ni ove godine, vrlo izvjesno, konkurencije na Istoku nemaju.

James je i ove sezone pokretač svega u Clevelandu, najveći potrošač lopti, najbolji strijelac, asistent, kradljivac lopti i treći najbolji skakač.

Latest Posts

NE PROPUSTITE