Sunday, March 26, 2023

ZADNJE OBJAVE

LeBron James o dogaðajima posljednjih mjeseci

Proèitajte intervju sa LeBron Jamesom gdje se dotakao neugodnosti kao što je èudna odluka Nikea da zaplijeni sav video materijal snimljen tijekom ‘Nike skills camp’, ne pružanju ruke nakon posljednje utakmice finala konferencije Dwight Howardu, Shaquille O’Nealu i ostanku ili odlasku iz Clevelanda iduæe godine.

Dunkgate? Odluka Nikea da zaplijeni sav video materijal?
Ja nisam nikome rekao da zaplijeni nikakav video materija. Nike ima politiku koja ne dozvoljava nikakvo snimanje tijekom kampa. To pravilo postoji od ranije. Pošto je sada u cijelu prièu umiješan LeBron James, sve se prenapuhalo. U igri se dogodilo nešto što je sasvim normalna stvar u košarci. Možete i sada iæi na Youtube i naæi æete mnogo igraèa koji su zakucali preko mene. Ja volim sebe zvati dobrim blokerom i mnogo puta ulazim u situacije gdje mi je to cilj blokirati protivnika. Nekad uspije, nekad ne. A što se tièe Jordan Crawforda (igraè koji je zakucao preko Jamesa), mislim da æe biti dobar košarkaš.

Vaša posljednja utakmica protiv Orlando Magica? Problemi sa novinarima i Howardom?
Neke stvari bi napravio drugaèije. Definitivno ne bi izbjegnuo novinare. Kad se malo zamislim, da nema vas ne bi bilo ni Jamesa, D-Wadea, Tiger Woodsa … . Da mogu opet sve ponoviti, pošteno bi odradio svoj posao prema medijima. Jasno mi je da sam pogriješio jer vaš posao poèinje kada moj završava i to je tako. Ali tu je i pitanje što bi vi trebali komentirati a što ne. Nije isto kada se komentira moje zakucavanje ili koji auto vozim.
Što se tièe rukovanja sa protivnikom nakon dvoboja- tijekom regularnog dijela sezone, nitko se ne rukuje nakon utakmice. Vaša jedina briga u tom trenutku je iduæa utakmica. Ja sam èestitao Howardu prolazak u finale preko maila i zaželio mu sve najbolje. Rukovanje sa njime ili s bilo kim drugim nakon utakmice nije, barem meni, ništa posebno. To nema veze s time jesam li ja èovjek koji loše podnosi poraz ili ne to je jednostavno znak da sam u tom trenutku sve što se dogodilo pustio iza sebe i krenuo dalje.

O vašem novom suigraèu Shaquille O’Nealu?
U kratko, wow. Iz uprave su me pitali da li želim da on bude dio ekipe i moj odgovor je bio: ‘Naravno’. Od kada sam u ligi, nikada nisam imao takvog dominantnog suigraèa pod košem. Mogu se osloniti na njega. Ako on krene kako zna, lakše meni. Jednu stvar vam mogu sa sigurnošæu reæi: ne možete èuvati Shaqa jedan na jedan tako da bi se meni moralo otvoriti više prostora prema košu kada ga udvajaju. On ima vrlo dobar pregled igre i dodavanja tako da je na njemu samo da je digne iznad koša a ostalo je na meni. Njegovim dolaskom trebalo bi biti lakše i ‘Z’-u (Zydrunas Ilgauskas) jer se konaèno vraæa na svoju poziciju krilnog centra. Shaqov dolazak je veliki plus za nas.

Konaèno, ostaje li LeBron James u Clevelandu?
Nadam se. Potpisao sam 2006. produženje na tri godine tako da mi opcije ostanu otvorene. Nadam se da æe sve doæi na svoje mjesto. Ne sramim se nièega u Clevelandu i sa velikim išèekivanjem ulazim u novu sezonu a nakon toga æemo vidjeti kako dalje.

Latest Posts

NE PROPUSTITE