Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

LeBron James o finalu protiv Golden State Warriorsa

LeBron James je već jednom osjetio snagu Splash Brothersa u NBA finalu.

Kada su MVP Stephen Curry i njegov suigrač Klay Thompson tricama s devet metara, šutevima preko viših igrača i uništavajući obrane koje su dizajnirane da ih zaustave, jedina opcija tada je moliti da promaše.

Za neke od tih šuteva čovjek jednostavno ne može ništa uraditi“, rekao je James.

Ulazeći u ovogodišnje finale Cavaliersi su zdraviji nego prošle godine. Znaju svoje šanse u prekidanju dugih 52 godine otkako je grad Cleveland osvojio neki naslov, a to im sve zavisi kako će braniti Curryja, Thompsona i ostatak društva.

Zaustavljanje Warriorsa je nemoguće. No, usporiti ih i nije nemoguće.

Šutiraju odlično“, rekao je James prije nego što su otišli za Californiju i prvu utakmicu koja se igra s večeri četvrtka na petak. “Klay i Steph su vjerojatno dva najbolja šutera koja smo ikad vidjeli. Bolji napad pobjeđuje dobru obranu bilo kada. Tako da mi moramo učiniti sve kako bismo ih zaustavili, ali biti će teško zadržati ih. Svi to znamo. Cijela liga to zna. Naša momčad to zna. Ali mi imamo svoj plan igre i mi ga moramo ispoštovati.”

Iako to ne žele priznati, Cavsi su ciljali na ponovni susret s Warriorsima kako bi im se osvetili za prošlogodišnji poraz. James je prošle godine doslovno sam morao držati konce. Kevin Love je ozlijedio rame u prvoj rundi, Kyrie Irving ozlijedio je svoje koljeno u prvoj utakmici finala. James je uradio sve što je bilo u njegovoj moći, u prosjeku je imao 35.8 poena, hvatao je 13.3 skoka i dijelio 8.8 asistencija. Vrhunska statistika u finalu, ali ipak nije bilo dovoljno. Warriorsi su imali protok lopte, atleticizam i širinu.

Dok su navijači, liga i direktori televizija priželjkivali finale Curry-James, Cavaliersi su rekli kako su spremni za bilo kojeg protivnika.

Nije bitno“, rekao je James koji će nastupati u svom šestom finalu zaredom. “Kao što je trener (Tyronn) Lue rekao, mi samo čekamo na pobjednika. Sretni smo što smo ovdje i jedva čekamo novi izazov. Momčad protiv koje ćemo igrati nevjerojatna je. Skidam kapu.

Ovaj put, Cavsi imaju talent s kojim mogu uzvratiti. To nije važno, ako se neće braniti.

Curry izgleda opet kao stari nakon ozljede koljena u doigravanju, a Thompson je pogodio rekordnih 11 trica i postigao je 41 poen u šestoj utakmici finala zapada. Warriorsi su uspjeli spasiti seriju iako su gubili 3-1 i tako su ponovno došli u finale protiv Cavsa.

Irving će vjerojatno čuvati Curryja. Ali neće biti samo njegov zadatak da čuva najboljeg šutera u ligi. J. R. Smith je ove sezone jedan od najboljih obrambenih igrača Clevelanda i njegova visina bi mogla zadati problema Curryju. Tu je i Matthew Dellavedova, koji je mučio prošle godine Curryja dok nije završio u bolnici od umora. Dok će tu biti i James koji će u nekim situacijama čuvati Curryja.

Warriorsi su pokazali svoje slabosti.

Teško je“, rekao je Lue o borbi protiv screenova Golden Statea. “To je jedna ili dvije stvari, ili možeš staviti visokog igrača na Curry i gledati kako šutira preko tvog visokog igrača ili možeš imati double-team na Curry koji će dodati loptu Draymondu Greenu, koji je vjerojatno najbolji playmaker na svojoj poziciji u ligi, i onda imaš četiri na tri ili tri na dva. Tako da moraš odabrati svoj otrov.

Cavsi su naučili od prošle godine kako ne smiju ostaviti ni milisekundu prostora Curryju i Thompsonu.

Uvijek moramo držati ruke gore“, rekao je Lue. “Ne možeš nikad biti opušten, oni se uvijek kreću. Moramo biti oštri i čuvati se naših principa i znati što trebamo raditi.”

Cavsi će proučavati scouting reports i pregledavati snimke kako bi bili spremni. Čak i tada James zna kako to možda neće biti dovoljno.

Moraš pokušati zaustaviti ih, a to je jako težak zadatak“, rekao je James.

Latest Posts

NE PROPUSTITE