Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

LeBron James: Odmaranje igrača je bez veze, ali nekad potrebno

Već duže vremena se vodi rasprava oko toga trebaju li NBA ekipe odmarati igrače ili ne. Taj koncept postaje sve veći problem. Ta situacija je dosegla vrhunac dobrim dijelom zbog toga što su ekipe, u prošlih nekoliko tjedana, odmarale igrače u utakmicama koje su se prenosile na državnoj televiziji. Prvo su to bili Golden State Warriorsi i San Antonio Spursi kojoj su obje ekipe odmarale ključne igrače. Nakon toga su isto napravili Cleveland Cavaliersi u utakmici protiv Los Angeles Clippersa.

Tim odmaranjima igrača ekipe kao da predaju utakmicu. Sada se postavlja pitanje: kako će NBA postupiti? GM Cavsa, David Griffin je rekao kako je kontaktiran od strane uprave lige poslije utakmice te kako nisu bili sretni.

NBA tu ništa ne može. Bez veze je kad morate odmarati igrače, ali neki igrači trebaju odmor“, rekla je glavna zvijezda Cavsa, LeBron James. „Sezona je duga i naporna. Nebitno koliko je raspored dobro sastavljen, imat ćete utakmice dan za danom Imat ćete večeri u kojima se određene stvari poklapaju s utakmicama. Trenerov posao jest natjecati se za titulu, a ne za samo jednu utakmicu.

Nekad su te utakmice u kojima se igrači odmaraju u nekom gradu kojeg ćete posjetiti samo jednom te sezone što je bez veze. Ja osobno želim igrati u svakoj utakmici. Želio sam igrati i u toj utakmici protiv Clippersa, ali mi je trener rekao kako je bolje da ne igram.“

Većina košarkaškog svijeta se slaže s Jamesom. Nitko ne misli da ovi igrači ne žele igrati, ali ekipe poput Spursa su dokazale kako odmaranje igrača pomaže u doigravanju, a i produžuje igračima karijere.

U ovom slučaju, Kevin Love se tek vratio nakon duže ozljede, Kyrie Irving se mučio s boli u koljenu, ali LeBron je, kao i obično, bio sasvim spreman. Ipak, razumljivo je to što su ga Cavsi htjeli odmoriti. Ali, nemojmo zaboraviti činjenicu da LeBron u prosjeku igra 37,6 minuta po utakmici, što je drugi najveći prosjek ove sezone, odmah iza Kylea Lowryja.

Ako Cavsi žele smanjiti teret s Jamesovih leđa, mogu to napraviti tako što mu smanje minutažu. Koliko će pobjeda koštati Cavse ako James igra 35 umjesto skoro 38 minuta? Vjerojatno ne puno. Ali, tijekom sezone, kad se te minute zbroje, to je sedam dodatnih utakmica. Možda onda ne bi morao izostati s utakmica u gradovima  poput Memphisa, gdje Cavsi idu jednom u sezoni.

Latest Posts

NE PROPUSTITE