Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

LeBron James: Ovo je najveæa utakmica mog života

Još nas samo nekoliko sati dijeli od pete utakmice finala NBA lige izmeðu Miami Heata i Dallas Mavericksa. Rezultat je trenutno izjednaèen, svaka momèad je pobijedila po dvije utakmice te noæašnja utakmica nosi veliki znaèaj za daljnji tijek finala.

Važnosti utakmice svjestan je i LeBron James, koji je prošlu, èetvrtu, utakmicu odigrao veoma loše i mnogi mu zamjeraju pasivnu igru u posljednjoj èetvrtini, kada je sve konce igre Miami prepustio Dwyaneu Wadeu. Na toj je utakmici postigao samo 8 poena, što je prvi puta u njegovoj karijeri da je postigao manje od 10 poena u jednoj utakmici doigravanja. Miami je na kraju tu utakmicu izgubio rezultatom 86:83, a sam James je priznao kako je loše odigrao i da više nema opravdanje za loše utakmice.

“Razumijem kakvi su ulozi”, izjavio je James na pitanje o utakmici broj pet. “Ovo je velika utakmica, vjerojatno najveæa utakmica mog života. Zato joj i moram pristupiti na taj naèin. Zapravo, ne vjerojatno, nego sigurno je najveæa.”

James je obeæao navijaèima i suigraèima svoju agresivniju igru u posljednjoj utakmici ove sezone u Dallasu. “Igramo najbolje kada napadamo”, nastavio je James. “A to poèinje od mene. Vjerujem u svoje sposobnosti.”

Što se tièe vijesti iz suprotnog tabora, Dirk Nowitzki se oporavio od povišene temperature i upale sinusa koja ga je pratila tijekom èetvrte utakmice. Izjavio je da se odlièno osjeæa i da æe biti potpuno spreman za utakmicu koja slijedi. I on priznaje da je ovo vrlo važna utakmica, možda i kljuèna u cijeloj seriji jer ukoliko bi Miami pobijedio, šanse Dallasa za osvajanje naslova svele bi se na minimum.

“Ne smijemo im dopustiti dvije domaæe utakmice za osvajanje naslova”, izjavio je danas Nowitzki. “Ovo je za nas kao sedma utakmica, zadnja utakmica ove sezone pred domaæim navijaèima. Oèekujem sjajnu atmosferu u dvorani i nadam se da možemo ostvariti pobjedu.”

Što se tièe zdravstvenih problema s kojima se suoèio posljednju utakmicu, Nowitzki je izjavio: “Najvažnije je da je povišena temperatura iza mene. Sada kada je to prošlo, nemam se više o èemu brinuti. Malo još kašljem i slièno, ali to nije problem i bez problema mogu igrati.”

Latest Posts

NE PROPUSTITE