Tuesday, April 16, 2024

ZADNJE OBJAVE

LeBron James pokorio Cleveland

LeBron James uspio je smiriti neprijateljski raspoložene tribine Quicken Loans Arene, iste one koje su ga do ljeta ove godine naprosto obožavale.

Po prvi puta se ponajbolji košarkaš današnjice vratio u Clevaland, grad i momèad koju je vukao sedam godina i u kojima je uzeo dva uzastopna naslova najkorisnijeg igraèa NBA lige. I odigrao je na razini na kojoj ga je veæina publike u Clevelandu voljela gledati. Njihov problem bio je u tome što je svoj rekord sezone ostvario u dresu Miami Heata usput nanijevši Cavaliersima najveæi poraz sezone. Bilo je 118-90.

James je susret okonèao s 38 poena, èemu je dodao pet skokova i osam asistencija. Velika koncentracija i nadahnutost rezultirali su i time da prvi puta ove sezone nije izgubio niti jednu loptu.

Iznimno poštujem ovaj klub i ove navijaèe. Zajedno smo se razvijali od 17 pobjeda u sezoni do posljednje dvije kada smo bili najbolja momèad lige u osnovnom dijelu. Shvaæam frustraciju ovih navijaèa, koje iznimno cijenim, ali frustriran sam bio i ja jer nismo mogli osvojiti ono što smo željeli. Cavaliersima i njihovim navijaèima želim sve najbolje”, kazao je James koji se prije i tijekom utakmice morao suoèiti s negodovanjem tribina koje su uzvicima neodobravanja pratile svaki njegov potez.

Dwyane Wade takoðer je bio na razini zadatka s 22 poena i po devet skokova i asistencija, James Jones dodao je 18 poena i šest skokova, a Chris Bosh 15 koševa i pet uhvaæenih lopti u možda i najboljem izdanju Miamijeve momèadi do sada.

Ipak, unatoè dobroj igri ostatka momèadi, prièa dana ostaje LeBron James koji je ubacio deset poena više od kompletne poèetne petorke cijele domaæe momèadi, od èega èak 24 tijekom treæe èetvrtine. Posljednju je prosjedio na klupi.

Dodajmo i da je Daniel Gibson ubacio 21 koš za domaæina koji je poražen u šestoj od posljednjih osam utakmica i kojem slijedi težak niz od sedam gostovanja u osam sljedeæih.

U drugoj odigranoj utakmici u èetvrtak naveèer sastali su se Golden State Warriorsi i Phoenix Sunsi, a pobjedu je odnio gost rezultatom 107-101, unatoè sjajnom Monti Ellisu (38 poena, èetiri skoka, sedam asistencija) i vrlo dobrom Davidu Leeju (25 koševa, osam skokova, po pet asistencija i izgubljenih lopti). I na toj utakmici je najviše vukao igraè koji je stasao u Oaklandu, Jason Richardson s 25 poena. Jednako su dobri bili Grant Hill s košem manje, i Steve Nash koji je uz 13 poena izjednaèio i svoj rekord sezone s 16 asistencija.

Bila je ovo deveta pobjeda Sunsa u jedanaest posljednjih suèeljavanja s Warriorsima koji su u nizu od èetiri domaæa poraza i sedam od osam posljednje odigranih utakmica.

Latest Posts

NE PROPUSTITE