Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

LeBron James: Povijest je tu da se mijenja

Prije početka pete utakmice ovogodišnjeg finala lige, najbolji igrač Miami Heata LeBron James već zna što poručiti svojim suigračima. LeBron prije svake finalne utakmice održi govor, ali ovaj put, pri minusu 3-1, LeBron već zna što ih čeka.

“Zašto mi ne bi bili prvi? Povijest se stalno mijenja. Naravno da znamo da imamo male šanse jer se nijedna momčad u povijesti Finala nije vratila nakon minusa 3-1, ali nekada je postojalo vrijeme kada se nijedna momčad nije vratila nakon minusa 2-0. Postojalo je vrijeme kada se nijedna momčad u bejzbolu nije vratila nakon 3-0, pa su Red Soxi to napravili Yankeesima 2004. godine”, rekao je James na treningu.

James je izgledao opušteno, možda čak i preopušteno, s obzirom da Heatu prijeti eliminacija i šokantni rezultat u NBA finalu. No, osvrnuo se na svoju ostavštinu i iskustvo koje je dobio igrajući čak četiri finala zaredom.

“Naravno da dva NBA prstena pomažu da se dodatno opustite. Razumijevanje da se ne obazirem što se dogodilo ili što će se dogoditi mi dopušta da živim i osjećam trenutak. Ne mogu promijeniti prošlost, mogu samo živjeti u sadašnjosti i pokušati napraviti što bolju budućnost”, nastavio je James.

James je kroz finalnu seriju bio najbolji igrač svoje ekipe s 27,5 poena u prosjeku, uz odličan postotak šuta od 60 posto (čak je i trica na 60 posto). LeBron se osvrnuo i na tu činjenicu: “Da ste mi rekli da ću u finalu zabijati 28 poena, uz šut od 60 posto i da ćemo gubiti 3-1, ne bih više nikada pričao s vama. Pitao sam sebe da li trebam raditi više, ali ne znam je li to previše. Moram zabijati 32 poena u prosjeku i šutirati preko 65 posto, to je pritisak koji sebi stavljam na leđa.”

Pomoć suigrača bi sigurno dobro došla jer su, tijekom 4. utakmice i teškog poraza kod kuće, svi starteri skupa, osim LeBrona, zabili 28 poena, dok je LeBron isto zabio 28 (Dwyane Wade je zabio samo 10 poena, uz šut 3/13).

Trener Heata Eric Spoelstra je rekao da zna i vjeruje da Wade ima više u sebi, dok je sam Wade rekao da je jednostavno odigrao očajnu utakmicu.

Na uvijek zanimljivo pitanje o Jamesovoj budućnosti smo od LeBrona dobili diplomatski odgovor: “Ne treba mi nikakva motivacija ili razgovori o ljetu da budem bolji. Previše živim u trenutku da bi se brinuo o budućnosti i onome što ona donosi.”

Latest Posts

NE PROPUSTITE