Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

LeBron James na korak do Michaela Jordana

Preksinoć je na utakmici protiv Toronto Raptorsa LeBron James postao drugi najbolji strijelac u povijesti playoffa. Pretekao je Kareema Abdula-Jabbara koji je sada treći najbolji strijelac u playoffu, ali ostaje još uvijek najbolji strijelac NBA lige s 38387 poena.

Abdul-Jabbar je tijekom 19 NBA sezona odigrao 237 playoff utakmica i postigao 5762 poena. LeBron je nakon zadnje utakmice stao na 5777 i za ovaj uspjeh mu je bilo potrebno 205 utakmica. Od toga je za 4 sezone kad je igrao za Miami Heat postigao 2338 poena.

Ispred LeBrona je samo veliki Michael Jordan koji je postigao 5987 poena i za taj uspjeh mu je bilo potrebno samo 179 utakmica uz prosjek od 33,4 poena u prosjeku po utakmici.

Možemo očekivati da će, ako dogura do ovogodišnjeg finala, LeBron možda i prestići Jordana te postati najbolji strijelac u povijesti playoff mečeva, a i postati jedini strijelac s preko 6000 poena u playoffu.

No, LeBron je sinoć postao i četvrti igrač u playoffu koji je postigao najmanje 300 trica.

Voljeli ga ili ne, mora se priznati da će LeBron kada završi NBA karijeru biti poznat kao jedan od najboljih igrača u povijesti.

Latest Posts

NE PROPUSTITE