Wednesday, April 17, 2024

ZADNJE OBJAVE

LeBron James se ispričao Tristanu Thompsonu

LeBron James javno se ispričao Tristanu Thompsonu zbog incidenta koji se dogodio u drugom produžetku nedjeljnog susreta Cleveland Cavaliersa i Indiana Pacersa.

Prisjetimo se, Cavsi su na kraju slavili sa 135-130, a sjenu na pobjedu bacila je svađa dvojice članova prošlogodišnjih prvaka u ključnim trenucima susreta nakon što je Kevin Love ubacio tricu kojom je Cleveland otišao na +4 (131-127), manje od pola minute prije kraja drugog produžetka.

Trica Lovea natjerala je trenera Pacersa, Natea McMillana, na timeout, a dok je klupa Cavsa hrlila u zagrljaj strijelcu koša koji je uvelike i odlučio daljnji tijek susreta, LeBron se izderao na Thompsona zbog, po njegovom mišljenju, nedovoljno dobre obrambene reakcije nekoliko sekundi ranije. Thompson mu nikako nije htio ostati dužan te je dvojac razmijenio nekoliko ružnih riječi.

Njihovi suigrači vrlo brzo su promijenili izraz lica shvativši da nešto nije u redu, a nije pomogla ni brza reakcija trenera Tyronna Luea, koji je pokušao umiriti „vrući“ dvojac.

No, odmah nakon kraja utakmice, LeBron se, očito, ohladio te je javno iznio svoju ispriku:

Moram na drugačiji način reagirati prema svojim suigračima. Imao sam jednu namjeru u glavi dok su potpuno suprotne misli izašle kroz moja usta“, izjavio je četverostruki MVP.

Bio sam definitivno preglasan u tom trenutku. Tristan je sjajno igrao i borio se za našu momčad, on je igrač za velike stvari, a ovo što sam napravio pretpostavljam da nije izgledalo najljepše na televiziji.“

Vatru je probao ugasiti i generalni menadžer David Griffin, koji je također dao izjavu za medije:

Mi smo obitelj. Došlo je do laganog nesporazuma, moramo prijeći preko toga i držati leđa jedan drugome. Nećemo o tome što se dogodilo, to je bio lagani nesporazum, a najbitnije je da smo odnijeli pobjedu.“

James i Thompson jako su dobri prijatelji, a poznato je i da se često druže izvan NBA parketa, stoga ovo ne bi trebao predstavljati prevelik problem prošlogodišnjim prvacima. Veći problem treba im predstavljati igra i jako loša forma iz ožujka u kojem su upisali sedam pobjeda i čak deset poraza.

No, uspjeli su vezati dvije pobjede (Philadelphia 76ers i Indiana), što ih je ostavilo korak iza Boston Celticsa, koji su iskoristili gore navedenu lošu formu Cavsa i sredinom prošlog mjeseca preuzeli vodeću poziciju Istočne konferencije.

Odlučujući susret ove dvije momčadi igraju u srijedu, kada James, Thompson i društvo dolaze u goste Bostonu, a tamo bi mogli dobiti odgovor na pitanje – tko će u doigravanje krenuti s prve pozicije?

Latest Posts

NE PROPUSTITE