Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

LeBron James se žali na grubosti i suce

Niz Miami Heata od 27 uzastopnih pobjeda sinoć je prekinut u Chicagu, a superstar Miamija LeBron James nakon utakmice najviše je pričao o grubim prekršajima igrača Chicaga koje suci nisu okarakterizirali kao flagrant prekršaj.

Podsjetimo, flagrant prekršaji se mogu okarakterizirati kao prekršaji u kojima igrači koji ih počine prilikom kontakta sa suparnikom unose preveliku dozu agresivnosti. Prema LeBronu, takva dva prekršaja su sinoć nad njim počinili prvo Kirk Hinrich u prvoj četvrtini, a zatim Taj Gibson u četvrtoj četvrtini kada se rezultat lomio.

“Kao prvo, Kirk Hinrich me doslovno obuhvatio s dvije ruke i oborio na parket, a Taj Gibson me uhvatio oko ramena i također sam završio na podu. To nisu košarkaški potezi, a događaju se stalno, podnosim ih tijekom cijele sezone i smirujem trenera Spoelstru tvrdeći da to nije ništa strašno, ali sada me to počinje ljutiti”, izjavio je James nakon utakmice.

James je očekivao da u oba ova slučaja budu dosuđeni flagrant prekršaji, ali suci su ih označili samo kao uobičajene osobne pogreške. Međutim, to nije bio kraj Jamesovim problemima s prekršajima. Vidno iznervirani James, odmah u sljedećoj akciji Bullsa, nakon spomenutog prekršaja Gibsona, je snažno udario Carlosa Boozera koji je odigravao pick and roll s Hinrichom. Taj Jamesov prekršaj su suci označili kao flagrant.

Za kraj je James komentirao: “Ne žalim se bez razloga. Igram košarku na visokom nivou, igram s puno agresivnosti i znam da su neki potezi na granici dopuštenih košarkaških poteza, ali nekad je to frustrirajuće. Svaki put kada zatražim zaštitu sudaca od grubih prekršaja suočavam se s posljedicama na način da ja dobijem tehničku pogrešku ili meni bude dosuđen grubi prekršaj.”

Spomenimo i da je James svoj posljednji flagrant prekršaj počinio 2007. godine.

Latest Posts

NE PROPUSTITE