Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

LeBron James skinuo nekoliko rekorda u pobjedi protiv Hawksa

Svakim danom LeBron James, krilo Clevelanda, sve više ide ka G.O.A.T. statusu kojeg trenutno drži Michael Jordan. 30-godišnji najbolji igrač današnjice je sinoć u trećoj utakmici protiv Atlanta Hawksa prestigao još dvije zvijezde ove igre u dvije različite kategorije.

Prvo je došao do 37 poena čime je za 21 poen prestigao legendu Utah Jazza Karla Malonea na vječnoj listi strijelaca u playoffu. Sada se nalazi na šestom mjestu, a ispred njega su Tim Duncan, Shaquille O’Neal, Kobe Bryant, Kareem Abdul-Jabbar te Michael Jordan. Također, „skinuo“ je i Jasona Kidda, sadašnjeg trenera Bucksa, po broju triple-double utakmica u playoffu. Kralj je imao već spomenutih 37 poena, 18 skokova i 13 asistencija, pa je tako preskočio Kidda koji je imao 11, dok je ovo Jamesu bio 12. Ipak, neprikosnoveni Magic Johnson je all-time lider s čak 30 i teško će ga itko stići, mada ako to itko može, može LeBron.

Sinoć je predvodio Cavse do treće pobjede nad Jastrebovima koji su već otpisani kao i Houston s druge strane, s obzirom na to da se nikada u povijesti nije preokrenuo rezultat 3:0 u postsezoni. Treba reći da je upravo LeBronova trojka u produžetku okrenula stvari u ruke Clevelanda, a inače James ove godine u postsezoni kriminalno šuta trice s mizernih 16%.

Tako koračamo polako ka željenom finalu u kojem će koplja ukrstiti realno najbolje ekipe koje trenutno imamo u ligi, i dvoboj možda najboljeg čistog šutera u povijesti s možda najboljim igračem koji je ikad igrao u ovoj ligi. Također, na kraju treba reći samo da je James jučer srušio i osobni rekord, ali negativni. Naime, počeo je utakmicu sa šutem 0-9, što dosad u svojih 11 sezona nije zabilježio.

Latest Posts

NE PROPUSTITE