Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

LeBron James sportaš godine Associated Pressa

Ugledna američka novinska agencija Associated Press (AP) imenovala je LeBrona Jamesa sportašem godine za 2016. godinu.

Nagradu je osvojio ponajviše zahvaljujući fantastičnim partijama koje je pružao u Finalu NBA lige, kada je predvodio Cleveland Cavalierse do prvog naslova u povijesti franšize.

Od 59 osoba koje su glasale za sportaša godine, 24 ih je prvo mjesto dalo upravo Jamesu, koji je iza sebe ostavio najbržeg čovjeka u vodi Michaela Phelpsa (16) i najbržeg na zemlji Usaina Bolta (9 glasova).

Četvrto mjesto podijelili su Kris Bryant, MVP Nacionalne lige MLB-a i najzaslužniji za prvo osvajanje World Seriesa za Chicago Cubse nakon 1908. godine te Stephen Curry, košarkaš Golden State Warriorsa i prošlogodišnji osvajač nagrade AP-a.

Osvajač ovogodišnjeg Europskog nogometnog prvenstva s Portugalom i nogometne Lige prvaka s Real Madridom Cristiano Ronaldo, MVP Super Bowla i linebacker Denver Broncosa Von Miller te novopečeni teniski broj jedan Andy Murray zatvaraju krug sportaša koji su ostali u užem izboru.

LeBron je istu nagradu osvojio i 2013. godine, a uz Michaela Jordana, koji ju je osvajao triput u nizu (1991.-1993.) te Larryja Birda (1986.) i gore navedenog Curryja jedini je NBA košarkaš kojem je to pošlo za rukom.

Nagradu AP-a u ženskoj konkurenciji odnijela je gimnastičarka Simone Biles, koja se okitila s četiri zlatne i jednom brončanom medaljom na ovogodišnjim Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru.

Latest Posts

NE PROPUSTITE