Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

LeBron James sportaš godine u SAD-u

Krilo Miami Heata, i trenutno prema većini pratitelja košarke najbolji igrač današnjice, LeBron James osvojio je nagradu “Sportaša godine” Associated Pressa. James je prikupivši 31 glas od mogućih 96 slavio ispred quarterbacka Denver Broncosa Peytona Manninga i zvijezde NASCAR utrka Jimmieja Johnsona.

Ovu nagradu u prošlosti su osvajala neka od najvećih imena svjetskog sporta poput Muhammada Alija, Tigera Woodsa, Joea Montane, Michaela Phelpsa, Jesseja Owensa, Carla Lewisa, no James je tek treći igrač NBA lige koji je doživio tu čast. Preostala dvojica su velikani, najbolji košarkaš svih vremena, Michael Jordan i još jedan iz najboljih pet košarkaša u povijesti, Larry Bird.

Sam James je izjavio kako smatra da nije “samo” košarkaš i kako teži nečemu većem: “Težim nečemu većem od samog košarkaša. Vjerujem da je moj poziv puno bitniji, želim inspirirati ljude. Mladež mi je vrlo važna, želim da me djeca gledaju kao idola, vođu, superheroja. To mi puno znači i mislim da sam za to stvoren. Ovdje sam zbog predivne igre, košarke, no vjerujem da me čeka puno veća uloga.”

Smatra kako se ove godine nije promijenio, već napredovao, kako na terenu, tako i izvan njega: “Mislim da se nisam puno promijenio ove godine. Napredovao sam, ne samo kao igrač, već kao vođa, kao otac, muž i prijatelj.”

Njegov trener Erik Spoelstra ima povjerenja u svojeg igrača: “Uvijek se pokaže kada je najbitnije.”

Osim na terenu, Jamesu prilično dobro ide i izvan njega. Njegova godišnja zarada procjenjuje se na 60 milijuna dolara, a nešto malo od trećine toga zaradio je isključivo na terenu. S Davidom Beckhamom planira u sljedećih nekoliko godina osnovati nogometnu momčad na Floridi.

Istekom ove sezone James može postati slobodan igrač i ima velike odluke pred sobom, no ove godine ne daje nikakve naznake svojih odluka. Trenutno je jedino koncentriran na ostvarivanje mogućeg three-peata s Miami Heatom: “Toliko sam fokusiran na moj ovogodišnji zadatak ovdje da mi je teško o bilo čemu razmišljati.”

Latest Posts

NE PROPUSTITE