Friday, May 3, 2024

ZADNJE OBJAVE

LeBron James strašnom partijom uništio Nuggetse i odveo Lakerse u prvo NBA finale od 2010. godine

Los Angeles Lakersi su se plasirali u NBA finale te će se natjecati za svoj 17. NBA naslov.

LeBron James zabilježio je triple-double učinak od 38 poena, 16 skokova i 10 asistencija u subotnjoj utakmici u kojoj su Lakersi pobijedili Denver Nuggetse u petom susretu finala zapadne konferencije, time rezervirajući svoje prvo putovanje u NBA finale još od 2010. godine.

Anthony Davis, koji je ranije toga dana bio upitan zbog upaljenog zgloba, imao je 27 poena, pet skokova, tri asistencije i dvije ukradene lopte u 35 minuta na parketu.

U redovima Nuggetsa najbolji su bili Nikola Jokić s 20 poena, sedam skokova i pet asistencija, pri čemu je igrao manje od 30 minuta. Jerami Grant je dodao 20 poena i devet skokova, a Jamal Murray 19 poena, četiri skoka i osam asistencija.

Lakersi sada čekaju pobjednika finala istočne konferencije između Miami Heata i Boston Celticsa. Miami trenutno ima vodstvo u seriji od 3-2.

Denver je postao prva momčad u povijesti NBA lige koja je u istom doigravanju nadoknadila deficit u seriji od 3-1, čineći to protiv Utah Jazza i Los Angeles Clippersa. No, Nuggetsi nisu uspjeli u tom naumu protiv Lakersa, koji su u ovoj fazi doigravanja već eliminirali Denver u tri odvojena navrata: 1985., 2009. i 2020. godine.

Nuggetsi još uvijek traže svoj prvi nastup u finalu od svog pridruživanja NBA ligi 1976. godine.

James je u međuvremenu ostvario plasman u svoje deveto finale u posljednjem desetljeću i ukupno deseto u svojoj 17-godišnjoj NBA karijeri.

Latest Posts

NE PROPUSTITE