Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

LeBron James triple-doubleom uništio Miami te donio Lakersima rekordni 17. naslov NBA prvaka

Los Angeles Lakersi su NBA prvaci.

LeBron James zabilježio je 28 poena, 14 skokova i 10 asistencija u šestoj utakmici NBA finala u kojoj su Los Angeles Lakersi pobijedili Miami Heat rezultatom 106-93 te su time osigurali rekordni 17. naslov NBA prvaka (jednak broja naslova imaju i Boston Celticsi).

To je prvi osvojeni Larry O’Brien trofej za Lakerse otkako su pokojni Kobe Bryant i Pau Gasol prije deset godina doveli Los Angeles do drugog uzastopnog NBA naslova.

Lakersi su preuzeli kontrolu nad utakmicom od samog početka, držeći tempo utakmice u svojim rukama. James je bio katalizator ofenzivnog napada Lakersa, završivši uvodnu četvrtinu s devet poena, pet skokova i tri asistencije, a Lakersi su u drugu četvrtinu ušli s vodstvom od 28-20.

Miami se nije uspio vratiti u idućim četvrtinama, a Los Angeles je nastavio tamo gdje je stao, a tome je najviše pridonijelo 15 poena u prvom poluvremenu od strane Kentavious Caldwell-Popea i 13 od strane Rajona Ronda. Lakersi su u drugoj četvrtini nadigrali Heat rezultatom 36-16, a vodstvo od 28 poena na poluvremenu bilo je drugo najveće u povijesti NBA finala.

Bam Adebayo predvodio je Miami s 25 poena, 10 skokova, pet asistencija i dvije blokade, a Jimmy Butler nije uspio ponoviti svoju junačku igru od prije nekoliko noći, završivši s 12 poena, osam asistencija i sedam skokova.

Veteran Miamija Goran Dragić je ipak iznenađujuće igrao u šestoj utakmici nakon što je propustio prethodne četiri utakmice zbog ozljede noge. U 19 minuta s klupe upisao je pet poena i pet skokova.

Latest Posts

NE PROPUSTITE