Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

LeBron James ukrao Kobeu rekord

Simbolièno, na parketu gdje je nekada vladao Michael Jordan, u petak je zvijezda današnjice, LeBron James iz Clevelanda, ostvario novi rekord u karijeri.

Njegova je momèad pobijedila Chicago 92-85, a u slavlje je LeBron ugradio 29 poena, 11 skokova i sedam asistencija. Sa spomenutim brojem poena James je probio granicu od 15.000 poena u karijeri.

Došao je do 15.026, a time je i postao najmlaði igraè u povijesti NBA lige s takvom statistikom. Prije njega je ovaj rekord bio u vlasništvu Kobea Bryanta, sadašnjeg voðe LA Lakersa i najveæeg rivala LeBrona na parketu.

Uspio je LeBron otiæi preko 15.000 poena dvije godine prije no što je to uspjelo Kobeu. Naime, Bryant je imao 27 godina i 136 dana, a za to mu je trebalo 657 odigranih utakmica. LeBron danas broji 25 godina i 79 dana, a odigrao je 540 utakmica.

Zahvalan sam Bogu što mi je dao talent za igranje košarke. Mogu se nadati samo da æu biti zdrav i da æu još mnogo godina igrati, pa valjda, i rušiti naredne rekorde“, rekao je LeBron James èija je momèad trenutaèno s najboljim omjerom u ligi. Ukupno gledano su 3.5 pobjede ispred Kobeovih Lakersa.

Latest Posts

NE PROPUSTITE